Quantcast

V.Alekna: „Visi titulai labai svarbūs“

V.Alekna: „Visi titulai labai svarbūs“

Dukart olimpinis, dukart pasaulio ir Senojo žemyno čempionas disko metikas Virgilijus Alekna savo gausią apdovanojimų kolekciją papildė geriausio šių metų sportininko titulu.

34 metų atletas sporto mėgėjų apklausoje surinko 19377 taškus ir geriausiuoju Lietuvos sportininku tapo jau ketvirtąjį kartą.

Vasaros pabaigoje Klaipėdos Broniaus Vyšniausko sunkiosios atletikos sporto salėje sportinę formą palaikęs geriausias šalies atletas V.Alekna „Klaipėdai“ sakė, kad dar jaučia jėgų žydėjimą ir Pekino olimpinėse žaidynėse norėtų pakovoti dėl aukso medalių. „Yra sportininkų, kurie arti 40 metų ar net perkopę šią amžiaus ribą intensyviai tęsia savo sportinę karjerą ir siekia aukščiausių apdovanojimų“, - mintimis dalinosi geriausias šalies atletas.

p>Pergalės - kasdienybė

- Koks jausmas užplūsta sielą, kai tampate nugalėtoju? Tai pastaruoju metu įvyksta taip dažnai, galbūt jau nebeteikia tokio džiaugsmo ir tai tapo kasdienybe?

- Visada džiugu yra iškovoti pergalę. Juk kada nors ta kasdienybė baigsis ir džiaugsiuosi, kad tik tapčiau prizininku.

Šiuo metu negalėčiau išskirti nė vieno savo iškovoto titulo. Visi jie man labai svarbūs.

- Kaip manote, kokios asmeninės savybės padėjo pasiekti tokių aukštumų sporte?

- Sporte reikalingas užsispyrimas ir troškimas pasiekti užsibrėžtą tikslą. Reikia sukandus dantis stengtis ir siekti tikslo, nors ir atrodo, kad tai nerealu.

Kai aš pradėjau sportuoti – 1992 metais, - Lisabonoje olimpiniu čempionu tapo Romas Ubartas. Ir ta jo pergalė mane įkvėpė siekti tokių aukštumų. Sau pasakiau, kad privalau tapti olimpiniu čempionu ir lygiai po aštuonerių metų – 2000 metais – Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse įgyvendinau savo svajonę. Daug ką lemia užsispyrimas ir tikėjimas tuo, ką darai.

- Kas, Jūsų manymu, šiame sporte svarbiausia?

Jėga, psichologija ir technika. Reikia greitai viską atlikti, įtempti visus raumenis ir tinkamai švystelėti įrankį. Labai daug kas daro klaidą, kad daugiau dėmesio skiria ne technikai, o jėgai tobulinti. Manau, be tobulos technikos gero rezultato nepasieksi.

Kiti laureatai

Geriausiuju šalies sportininkų rinkimuose antras liko neseniai pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionu tapęs Edvinas Krungolcas. Jis nuo V. Aleknos atsiliko 592 taškais. Trečiąją vietą užėmė stipriausiu pasaulio žmogumi laikomas galiūnas Žydrūnas Savickas. Jį ir Edviną Krungolcą skyrė 143 taškai.

Geriausios 2006 metų komandos rinkimuose pirmąją vietą užėmė šalies penkiakovininkų rinktinė (E. Krungolcas, Andrejus Zadneprovskis, Tadas Žemaitis), nugalėjusi Gvatemaloje vykusio pasaulio čempionato komandų įskaitoje.

Antroji vieta atiteko Europos čempionui ir pasaulio vicečempionui Lotynų Amerikos sportinių šokių ansambliui „Žuvėdra“ iš Klaipėdos, o trečioji - pasaulio vicečempionei šalies galiūnų rinktinei.

Laureatų apdovanojimas vyks 2006 m. gruodžio 19 d. Vilniaus nacionaliniame operos ir baleto teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių