Quantcast

Vaikai geriausius išaiškino prie šaškių lentų

Vasara – aktyvaus poilsio metas

Vaikai geriausius išaiškino prie šaškių lentų

Tradicinėse miesto vaikų ir jaunimo klubų šaškių varžybose dėl Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro (KMSC) įsteigtos taurės varžėsi penkios komandos. Kovos vyko „Želmenėlio“ (Vingio g. 14) klubo patalpose, o šiam klubui atstovavo net dvi ekipos. Klubo direktorė Olga Solopova patvirtino, kad kuo daugiau rengiama varžybų, tuo turiningesnė vaikams būna vasara.

Šaškių specialistai pastebėjo, kad komandų pajėgumas buvo skirtingas, todėl favoritams nebuvo sunku patekti tarp prizininkų. Burtai lėmė, kad jau pirmajame ture susirėmė stipriausios ekipos – „Žuvėdra“ ir „Vikingai“, atstovavę KMSC. Triskart taurės laimėtojos – „Žuvėdros“ žaidėjai laimėjo tris partijas, o lyderiai – Konstantinas Kulba („Žuvėdra“) ir Aurika Ader („Vikingai“) savo varžybas baigė lygiosiomis. „Žuvėdra“ šventė pergalę – 3,5:0,5.

Abi šios ekipos toliau nešvaistė taškų. „Žuvėdra“ ketvirtąjį kartą iškovojo taurę, o „Vikingai“ tenkinosi antrąja vieta. „Žuvėdros“ garbę gynė: K.Kulba, P.Michailovas, E.Pigu ir V.Širobot. „Vikingų“ ekipoje rungtyniavo: A.Ader, S.Goldbergas, K.Musifulinas ir T.Lavrenova. Beje, mergaitės A.Ader ir V.Širobot žaidė visuose turnyruose.

Dramatiška kova vyko dėl trečiosios vietos. „Želmenėlio-1“ ir „Draugystės“ komandas skyrė prieš jų susitikimą paskutinįjį turą tik taškas. „Draugystės“ šaškininkai, laimėję dvi partijas, aplenkė varžovus, tačiau kitas dvi partijas laimėjo „Želmenėlio“ žaidėjai ir taip išsaugojo trečiąją vietą.

Galutinė komandų rikiuotė tokia: 1.“Žuvėdra“ (komandos vadovė V.Gontar) – 30 taškų; 2.“Vikingai“ (vadovas L.Sokolovas) – 23; 3. „Želmenėlis-1“ (vadovas R.Pocius) – 11; 4. „Draugystė“ (direktorė R.Dovydaitienė) – 10; 5. „Želmenėlis-2“ (vadovas R.Pocius) – 6.

Šių metų varžybose neatsiskleidė nauji talentai. Tik M.Šikšnius (“Draugystė”) ir A.Dirgėlaitė („Želmenėlis-1“) įvykdė trečiojo atskyrio normatyvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių