Quantcast

TEO tikisi pratęsti Eurolygos sezoną

Vilniaus TEO krepšininkės lenkiasi prieš varžovių didybę, bet yra pasirengusios įrodyti, kad aikštėje žaidžia gyvos krepšininkės, o ne pavardės ir įspūdingos sutartys.

Biudžetas – neribotas

Jekaterinburgo UGMK komanda vakar atvyko į Vilnių specialiai užsakytu lėktuvu. Atvyko tam, kad šiandien 18.45 val. "Siemens" arenoje užbaigtų reikalus moterų Eurolygos aštuntfinalyje.

Rusijos superklubas pirmąjį mačą prieš TEO laimėjo 91:61 ir darys viską, kad nebereikėtų žaisti trečiųjų rungtynių vasario 4 d. Jekaterinburge. Vilniečių norai – priešingi, nors TEO treneris Rūtenis Paulauskas nebe pirmą kartą pakartojo, kad UGMK šiuo metu yra bene geriausia planetos moterų krepšinio komanda.

"Bandėme suskaičiuoti jų biužetą, bet taip ir nepavyko. Kiek reikia pinigų, tiek jų ir bus. Todėl Jekaterinburge kalbama tik apie pergales ir titulus, – dienraščiui pasakojo R.Paulauskas. – UGMK žaidėjos yra antžmogės. Moterų krepšinyje tas fizinių galių skirtumas labai jaučiasi, tad mums bus nepaprastai sunku."

Gintis reikės galva

R.Paulauskas ir prieš pirmąsias rungtynes, ir dabar suko galvą, kaip pristabdyti UGMK žvaigždžių plejadą – Agnieszką Bibrzycką (21 taškas pirmame mače), Mariją Stepanovą (17), Asjhą Jones (14), Cappie Pondexter (10) ir kitas.

"Individualiai jas stabdyti yra nepaprastai sunku. Jekaterinburge bandėme gintis aikšte, bet jos viską pataikė. Tad čia reikia ir noro, ir sportinio agresyvumo, o svarbiausia – proto. Jei neužtenka jėgos pakelti akmens, reikia pasinaudoti išmintimi ir pabandyti jį iškelti į tam tikrą aukštį", – vaizdžiai aiškino R.Paulauskas.

Krepšinio specialistas argumentavo, kad TEO šiandien rungtyniaus geriau vien dėl to, kad vėl pajuto Eurolygos ritmą. "Ta mėnesio pertrauka buvo pernelyg ilga. Varžybų Lietuvoje ir Eurolygos nėra ko lyginti – kitokie greičiai, didesnis spaudimas, atsakomybė."

Pirmose rungtynėse su įtampa susidorojo vienintelė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė – 23 taškai ir 8 atkovoti kamuoliai. "Jurga turi daugiausia tokių varžybų patirties. Kita vertus, po pirmo mačo liko rezervų. Mūsų žaidėjos ten nepataikė daug metimų iš patogiausių padėčių. Jei Vilniuje tas procentas bus aukštesnis, turėsime šansą", – įsitikinęs R.Paulauskas.

Kloja pamatus ateičiai

Papildomų vilčių TEO teikia ir tai, kad šį sezoną "Siemens" arenoje krito kitas Rusijos grandas – Maskvos srities "Spartak" (72:64). Tačiau, R.Paulausko nuomone, UGMK – dar pajėgesnė komanda už dabartines Eurolygos čempiones.

"Tiesą sakant, sunku vertinti, kuri komanda geresnė. "Spartak" turi 3 superkrepšininkes, o likusios – neblogos žaidėjos. Tuo tarpu UGMK turi 12 labai gerų žaidėjų. Mano manymu, šiuo metu geresnį žaidimą demonstruoja Jekaterinburgo komanda. Būtų įdomu pamatyti šias dvi ekipas Eurolygos finale, tačiau burtai jas suves pusfinalyje", – kalbėjo R.Paulauskas.

Ar tokia prognozė reiškia, kad treneris netiki savo komanda? "Tikrai tikiu savo komanda ir manau, kad galime laimėti Vilniuje. Tačiau taip pat puikiai suvokiu, kokia galinga yra UGMK", – pabrėžė TEO strategas.

Likusį laiką Eurolygoje vilnietės panaudos ir kaupdamos patirtį. Treneriai sąmoningai atidavė žaidimo gijas į rankas kylančiai žvaigždei Aurimei Rinkevičiūtei. "Ji pasisems patirties, pasitikėjimo, todėl ateityje mums bus dar naudingesnė", – lyg ir susitaikęs, kad kelias Eurolygoje baigsis aštuntfinaliu, pareiškė R.Paulauskas, bet tuoj pat nepamiršo pridurti, kad "visko gali nutikti".


Šiame straipsnyje: eurolyga moterysVilniaus TEO

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių