Quantcast

Šventinė plaukikų dovana Lietuvai – šalies rekordas ir olimpinis kelialapis

  • Teksto dydis:

Lietuvos plaukikai tęsia pasirodymą pasaulio čempionate Dohoje. Šventinį mūsų šaliai penktadienio rytą Danas Rapšys, Tomas Navikonis, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas startavo vyrų 4 x 200 m laisvu stiliumi estafetėje, kur ne tik pateko į finalą, bet ir iškovojo Lietuvai olimpinį kelialapį.

Vietas olimpinėse žaidynėse jau anksčiau užsitikrino praėjusio pasaulio čempionato komandos prizininkės, o likę trylika kelialapių kiekvienoje iš estafečių rungčių išdalyti susumavus rezultatus iš abiejų pastarųjų plaukimo čempionatų (Fukuokos 2023 ir Dohos 2024) atrankinių ir finalinių plaukimų.

Savajame plaukime lietuviai finišavo antri (7 min. 9,97 sek.), nusileidę tik Kinijos komandai (7 min. 6,93 sek.), kuri ir nugalėjo rytinėje atrankoje.

D. Rapšys, T. Navikonis, T. Lukminas ir R. Jazdauskas daugiau nei 11 sek. pranoko ankstesnį Lietuvos rekordą (7 min. 21,04 sek.).

Bendroje įskaitoje mūsų sportininkai užėmė penktą vietą ir užtikrintai pateko į vakare vyksiantį finalą, kuris numatytas 19.33 val. Lietuviai startuos 2-ame takelyje, greta Ispanijos ir Italijos komandų.

„Gerai pavarėme, labai gerai, – žurnalistams įspūdžiais dalinosi pirmas estafetėje plaukęs D. Rapšys. – Jie visi trys čia gerai užpūtė. Aš žinojau, kad bus gerai, o jie padarė, ką reikėjo.“

T. Navikonis po finišo sakė, kad jo asmeninis planas kiek nepavyko, tačiau tikisi, kad finale bus daug geriau. Jam antrino ir T. Lukminas, besiviliantis, kad vakare jėgas išdėstys sėkmingiau.

Estafetėje finišavęs R. Jazdauskas siuntė linkėjimus draugams, mokytojams, šeimai ir teigė dar gerai nesuprantantis, kas įvyko.

Į Paryžiaus olimpines žaidynes automatiškai pateko praėjusių metų čempionato prizininkės – Didžioji Britanija, JAV ir Australija, o šiandien, susumavus pastarųjų čempionatų rezultatus, prie jų prisijungė dar trylikos šalių komandos.

Primename, kad vakar į moterų 200 m plaukimo krūtine finalą šeštuoju rezultatu pateko vilnietė Kotryna Teterevkova (tren. Ray Looze Jr., Michailas Romanovskis). Šios rungties finalas vyks penktadienį, 18.49 val. Lietuvos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vid

Vid portretas
Šaunuoliai ! Sekmės ir medalių.

re

re portretas
Jus zavus, tirpstu ziuredamas i jusu dvasini grozi

DANUTE

DANUTE portretas
TAIP DAR NEBUVO,SAUNUOLIAI,SVEIKINIMAI ,SEKMES IR ISTVERMES
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių