Quantcast

Nerimą užglaistė kovingomis ambicijomis

Sužinoję priešininkus Eurolygos reguliariajame sezone Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Kauno "Žalgirio" atstovai demonstravo šypsenas ir dalijosi pareiškimais apie patekimą į kitą etapą.

Tituluota kompanija

Stipriausios Lietuvos krepšinio komandos gali pradėti rinkti informaciją apie tarpsezonio pokyčius būsimų Eurolygos varžovų stovyklose. Vakar Barselonoje ištraukti prestižinės Senojo žemyno lygos grupių etapo burtai nubrėžė pirmosios ateinančio sezono gaires.

"Lietuvos rytas" atsidūrė kompanijoje, išvien spindinčioje auksu. C grupėje dėl kelialapių į kitą etapą ragus surems penkių valstybių, įskaitant ir Lietuvą, čempionai bei Eurolygos nugalėtojų laurus ginsiantys "Barcelona" krepšininkai.

Praėjusį sezoną "Siemens" arenoje stebėję Lino Kleizos pasirodymą, šįsyk Vilniaus krepšinio mėgėjai galės išvysti brolių Lavrinovičių žaidimą. "Lietuvos ryto" krepšininkams teks susikauti su Kšyštofo Lavrinovičiaus vedama Sienos "Montepaschi" ekipa bei Stambulo "Fenerbahce-Ulker" klubu, kurį šią vasarą papildė Darjušas Lavrinovičius.

Vilniuje viešės ir Šolė "Basket" komanda, kuriai praėjusį sezoną atstovavo įžaidėjas Arvydas Eitutavičius, bei Zagrebo "Cibona".

Nepabijojo svajoti

Titulus praėjusį sezoną skynę varžovai nesujaudino vilniečių klubo valdybos pirmininko Jono Vainausko, kuris pamėgino nustebinti konkurentus prabildamas apie Eurolygos finalo ketvertą.

p>"Mūsų komanda yra pasiruošusi siekti aukščiausių tikslų. Tikiu, kad galime nužengti tiek toli, kiek tik įmanoma, ir galbūt net pasiekti finalo ketvertą", – po burtų traukimo ceremonijos kalbėjo "Lietuvos ryto" vadovas.

"Taip, grupė teko sunki, tačiau mes turime perspektyvią ekipą, sudarytą iš gero jaunų ir patyrusių žaidėjų mišinio. Patekimas į antrąjį etapą yra minimalus "Lietuvos ryto" uždavinys, bet tuo mes neapsiribojame", – tęsė J.Vainauskas.

Liko klausimų

Kaip ir praėjusį sezoną, "Žalgirį" kelionė Eurolygoje vėl suves su Tomo Pačėso treniruojama Lenkijos čempionų Gdynės "Asseco Prokom" ekipa. Kauniečių taip pat laukia akistata su Ispanijos pirmenybių finale "Barseloną" kiek netikėtai parbloškusia Vitorijos "Caja Laboral", savo žaidimo praėjusiais krepšinio metais neradusia Tel Avivo "Maccabi" ir sezono sensacija tapusiais Belgrado "Partizan" krepšininkais, prasibrovusiais į Eurolygos finalo ketvertą.

Paskutinis žalgiriečių varžovas A grupėje paaiškės spalio 8 d. pasibaigus Eurolygos atrankos turnyrui, kuriame startuos šešiolika komandų.

"Konkurencija grupėje priklausys ir nuo to, kokio varžovo sulauksime iš atrankos turnyro. Ten grėsmingiausiai atrodo Maskvos srities "Khimki" komanda. "Maccabi" ir "Partizan" klubai turi naujus trenerius, todėl gali būti, kad šiose ekipose keisis ne tik krepšininkai, bet ir žaidimo stilius. Gdynę paliko keli lyderiai, žiūrėsime, kas stos į jų vietas", – oponentus analizavo "Žalgirio" generalinis direktorius Paulius Motiejūnas, burtus įvertinęs palankiai.

Varžysis sirgaliais

Naująjį "Žalgirio" vyriausiąjį trenerį iš Serbijos Aco Petrovičių labiausiai intrigavo būsima dvikova su tautiečių komanda "Partizan".

"Neatsiginu nuo skambučių serbų žurnalistų, kurie klausinėja apie būsimas "Partizan" ir "Žalgirio" dvikovas. Skambina kas minutę", – juokėsi A.Petrovičius.

– "Žalgiris" pateko į tikrai stiprią grupę. Nors varžovų niekas negali rinktis, tačiau rungtyniausime su Ispanijos čempionais ("Caja Laboral" – red. past.), kurie finalo serijoje 3:0 įveikė Eurolygos nugalėtojus "Barcelona". Tai bus didžiulis iššūkis. Iš antrojo krepšelio mums tekęs "Maccabi" klubas smarkiai keičiasi po to, kai trenerio kėdę užėmė Davidas Blattas. Tokia pati padėtis ir "Partizan" komandoje, bet jie įrodė, kad yra stiprūs patekdami į Eurolygos finalinį ketvertą bei laimėdami Adrijos lygos ir Serbijos čempionatus. Praėjusį sezoną "Asseco Prokom" pateko į Eurolygos ketvirtfinalį, todėl mūsų varžovais bus keturios iš aštuonių stipriausių praėjusio sezono komandų, – interviu Kauno klubo svetainei sakė A.Petrovičius.

– Dažnai sakoma, kad Eurolygoje svarbu iškovoti visas pergales namuose ir bent kartą laimėti išvykoje. Ar tai bus svarbus veiksnys?

– Neabejotinai. Būtent A grupės komandos pasižymi ypatingais savo komandų sirgaliais. Belgrade ir Tel Avive niekas neatsimena, kada per Eurolygos rungtynes arenose buvo bent viena tuščia vieta. Puikus aistruolių palaikymas yra ir Vitorijoje. Žinoma, niekuo nenusileidžia ir Kauno "Žalgirio" sirgaliai. Tikiu, kad jie bus svarbus koziris, padėsiantis mums kautis kito sezono Eurolygoje.

– Ar galite palyginti A grupės pajėgumą su kitais pogrupiais?

– Nesiruošiu to daryti, nes dabar visi mūsų žvilgsniai turi būti nukreipti į tiesioginius mūsų varžovus. Ruošimės ir analizuosime visus būsimus priešininkus, o reguliariojo sezono grupių stiprumą parodys kiti Eurolygos etapai, kuriuose, įdėjus visas pastangas, vietą turi išsikovoti ir Kauno "Žalgiris".


Eurolygos grupių etapas

A grupė: Vitorijos "Caja Laboral" (Ispanija), Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis), Belgrado "Partizan" (Serbija), Gdynės "Asseco Prokom" (Lenkija), Kauno "Žalgiris", atrankos turnyro nugalėtojas (B).

B grupė: Pirėjo "Olympiakos" (Graikija), Madrido "Real" (Ispanija), Malagos "Unicaja" (Ispanija), Romos "Virtus" (Italija), Bambergo "Brose Baskets" (Vokietija), atrankos turnyro nugalėtojas (A).

C grupė: "Barcelona" (Ispanija), Sienos "Montepaschi" (Italija), Vilniaus "Lietuvos rytas", Stambulo "Fenerbahce-Ulker" (Turkija), Zagrebo "Cibona" (Kroatija), "Cholet Basket" (Prancūzija).

D grupė: Maskvos CSKA (Rusija), Atėnų "Panathinaikos" (Graikija), Valensijos "Power Electronics" (Ispanija), Stambulo "Efes Pilsen" (Turkija), Milano "Armani Jeans" (Italija), Liublianos "Union Olimpija" (Slovėnija).


Atrankos etapo poros

Kvalifikacija A: Berlyno "Alba" (Vokietija) – Roano "Chorale" (Prancūzija), Kazanės "Uniks" (Rusija) – Groningeno "Gasterra Flames" (Olandija), Vršaco "Hemofarm" (Serbija) – Galil Elijono "Hapoel" (Izraelis), Nymburko CEZ (Čekija) – Šarlerua "Spirou" (Belgija).

Kvalifikacija B: Maskvos srities "Chimki" (Rusija) – Kazertos "Pepsi" (Italija), Vilerbano ASVEL (Prancūzija) – Podgoricos "Budocnost" (Juodkalnija), Le Mano "Sarthe Basket" (Prancūzija) – "Banvit" (Turkija), Kijevo "Budivelnik" (Ukraina) – Atėnų "Maroussi" (Graikija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių