Quantcast

Moterų komandos sužinojo varžoves

Vilniaus TEO, Klaipėdos „Lemminkainen“ ir Marijampolės „Arvi“ krepšininkės vakar sužinojo, su kokiomis varžovėmis teks kovoti tarptautiniame fronte.

„Būtų geriausia, jei būtume patekę į A grupę. Ji atrodo kiek silpnesnė už kitas tris. Tačiau burtai niekada neatitinka norų“, – pripažino Rūtenis Paulauskas. Jo vadovaujama sostinės TEO komanda pateko į moterų Eurolygos D grupę, kurioje žais su dvejus pastaruosius metus turnyrą laimėjusia Maskvos srities „Spartak“ (Rusija), Skijaus „Famila“ (Italija), Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija), Košicės „Broker“ (Slovakija) ir „Montpellier“ (Prancūzija) komandomis. „Manau, kad pirma vieta grupėje jau rezervuota komandai „Spartak“, kuri yra tikra pasaulio rinktinė. Dideliu biudžetu gali pasigirti ir „Famila“ bei „Fenerbahce“, tačiau mes turime kitų privalumų ir bandysime juos išnaudoti“, – sakė R.Paulauskas. TEO kovas Eurolygoje pradės spalio 15 d. rungtynėmis svečiuose su „Fenerbahce“. Iš kiekvienos grupės į aštuntfinalį pateks po keturias komandas.

Tikslas – žengti toliau

„Minimalus uždavinys – žengti bent į aštuntfinalį, – mintį tęsė R.Paulauskas. – Jei norime galvoti apie ką nors daugiau, grupėje reikia išvengti ketvirtos vietos, nes tada aštuntfinalyje tektų susidurti su galingu, tikriausiai Rusijos, klubu. Turime galvoti apie 2-3 vietas grupėje.“
Šiuo metu su Lietuvos rinktinės kandidatėmis Druskininkuose dirbantis R.Paulauskas pabrėžė, kad aiškesnius sezono kontūrus bus galima dėlioti, kai paaiškės TEO sudėtis.
Po sezono su viena lyderių Sandra Valužyte ir vidurio puolėja Irena Vizbariene atsisveikinęs Vilniaus klubas intensyviai ieško įžaidėjos ir puolėjos. „Turime numatę kandidačių ir su jomis vedame derybas. Manau, kad per kelias artimiausias savaites turėsime dvi naujokes, kurios greičiausiai bus amerikietės. Tada jau bus galima realiau įvertinti mūsų perspektyvas kitam sezonui“, – teigė R.Paulauskas.
TEO klubas praėjusiais metais iš Eurolygos kovų pasitraukė aštuntfinalyje. Dvejus metus prieš tai vilnietės patekdavo į finalo ketverto varžybas.

Nori įgyti patirties

Tarptautinėje arenoje šiemet debiutuos Lietuvos moterų krepšinio lygos bronzą praėjusiais metais iškovojusi „Lemminkainen“ komanda. Klaipėdietės pateko į Europos taurės K grupę kartu su Vologdos „Chevakata“ (Rusija), Vršaco „Hemofarm“ (Serbija) ir Vagošo „Desportiva“ (Portugalija).
„FIBA vadovai tarsi kalbėjo, kad prioritetas bus išdėstyti komandas pagal geografinį principą. Iš burtų to nesimato. Teks ištverti sunkias ir tolimas keliones“, – pagrindinį minusą iškart nurodė „Lemminkainen“ trenerė Ramunė Kumpienė.
Ji pripažino, kad apie varžoves žino nedaug. „Ypač apie portugales, nes su šios šalies komandomis niekada nėra tekę susidurti. Apie Serbijos krepšinio lygį ir Rusijoje moterų krepšiniui skiriamą dėmesį žinome daugiau, tad laukia sunkios varžybos. Aišku, stengsimės pasirodyti kuo geriau, tačiau svarbiausias tikslas – kad jauna komanda įgytų patirties“, – aiškino Klaipėdos klubo trenerė.
Europos taurės varžybose kovos ir dar viena Lietuvos komanda. „Arvi“ varžybas pradės nuo atrankos etapo, kuriame žais dvejas rungtynes su Letzeburgo BBT (Liuksemburgas).
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuviai

lietuviai portretas
Romanovas yra sudo gabalas
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių