Quantcast

LKL komandos baigė repeticijas

Šiandien startuojančiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate per pirmąją savaitę bus sužaistos dvejos rungtynės, kuriose Kėdainių ir Alytaus komandas egzaminuos vienas favoritų – Kauno "Žalgiris".

"Nevėžis" gerins žaidimą

Pasirengimą LKL sezonui kėdainiečiai baigė draugišku maču su Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančiu Kauno "LKKA-Atletu" ir sutriuškino jį 77:42.

p>Nugalėtojams daugiausiai taškų – 17 – pelnė 215 cm ūgio vidurio puolėjas slovėnas Blazas Cresnaras.

"Prieš kelias savaites pirmose draugiškose rungtynėse šiai Kauno ekipai skaudžiai pralaimėjome – 64:73, o dabar matėme visai kitokį vaizdą. Jau žaidžiame kaip komanda, vis mažiau padriko bėgiojimo. Dėl to labai smagu. Dar yra trūkumų, bet žaidimą gerinsime įsibėgėjus sezonui", – po pergalės prieš kauniečius sakė "Nevėžio" ekipos vyriausiasis treneris Rimas Girskis.

Kalbėdamas apie būsimą dvikovą su "Žalgiriu" treneris interneto svetainei lkl.lt sakė: "Mes suprantame savo galimybes. Šiemet "Žalgirio" komanda yra puikiai sukomplektuota ir, manau, šį sezoną bus stipriausia ekipa. Tačiau mes žaisime savo žiūrovų akivaizdoje, todėl stengsimės žaisti kaip įmanoma geriau ir suteikti visiems savo gerbėjams kuo daugiau gerų emocijų."

"Nevėžis" su "Žalgiriu" susitiks šiandien savo aikštėje Kėdainiuose.

Finalą laimėjo "Neptūnas"

Generaline alytiškių repeticija prieš dvikovą su žalgiriečiais buvo turnyras Šakiuose, kuriame dalyvavo dar trys LKL komandos – "Kaunas", Klaipėdos "Neptūnas" ir Vilniaus "Sakalai".

Pusfinalyje "Alytus" 88:85 palaužė "Sakalus", o "Neptūnas" 87:71 įveikė "Kauną". Finale Alytaus krepšininkai 63:93 pralaimėjo "Neptūnui", kurį į pergalę vedė 22 taškus pelnęs Mindaugas Stašys. "Alytaus" lyderiai buvo Paulius Kleiza ir Saulius Dumbliauskas, surinkę po 16 taškų.

Treti Šakiuose liko "Sakalai", 91:87 privertę kapituliuoti "Kauną". Nors šioje ekipoje debiutavo "Žalgirio" paskolintas patyręs 210 cm ūgio Povilas Čukinas, jo sportinė forma kol kas neleido kauniečiams pajusti, kad turi daugiau jėgos po krepšiu. Vilniečius į pergalę vedė 37 metų veteranas Virginijus Sirvydis, įmetęs 21 tašką. Kaunietis Adomas Drungilas pelnė 16 taškų.

LKL vicečempionas "Žalgiris" ir "Alytus" išmėgins jėgas rugsėjo 30-ąją Kauno sporto halėje.

BBL taurė liko Tartu

Baltijos krepšinio lygos (BBL) taurė pirmą kartą įteikta ne Lietuvos atstovams – ją iškovojo Estijos čempionas Tartu "TU-Rock" klubas.

Tartu krepšininkai keturių komandų turnyro finale savo aikštėje 61:57 nugalėjo Vilniaus "Lietuvos rytą", kuris šį trofėjų buvo iškovojęs 2008-aisiais. Pernai BBL taurę laimėjęs Kauno "Žalgiris" šį kartą varžybose nedalyvavo.

"Komandos sportinė forma yra gera. Norime laimėti šį turnyrą. Taip pat – demonstruoti aukšto lygio žaidimą", – prieš kovas Tartu ambicingai tvirtino vilniečių strategas Draženas Anzulovičius.

Prienų talentas – į Vilnių

Pirmiausiai ne LKL, o BBL pirmenybėse startuos ir Prienų "Rūdupis" bei Vilniaus "Perlas".

Prieniškiai rugsėjo 29-ąją Latvijoje žais su Algirdo Brazio treniruojama "Ventspils" komanda, o 30 d. – su Liepojos "Lauvas". Vilniečiai spalio 1-ąją Estijoje varžysis su Talino "TTU-Kalev" krepšininkais, o 2 d. – su Talino "Kalev-Cramo".

Jauniausias praėjusio LKL čempionato žaidėjas, "Rūdupio" stratego Virginijaus Šeškaus 15-metis sūnus Edvinas šį sezoną tobulės Vilniaus "Perlo-MRU" ekipoje, kuri rungtyniaus NKL.

Pagrindinė "Perlo" sudėtis Utenoje 75:99 pralaimėjo draugiškas rungtynes vietos "Juventus" krepšininkams, kurių gretose išsiskyrė Aurimas Kieža – 19 tšk. ir be klaidų mėtęs Arūnas Vasiliauskas – 17 tšk. (2/2 dvitaškių, 4/4 tritaškių, 1/1 baudų). Vilniečio Sauliaus Kulviečio sąskaitoje – 16 tšk.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių