Quantcast

LKF taurės sieks ir Pasvalio ekipa

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) turnyre paaiškėjo visi keturi finalo ketverto dalyviai: prie anksčiau vietas užsitikrinusių Kauno "Žalgirio", Prienų "Rūdupio" ir "Kėdainių Triobet" komandų prisijungė Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ekipa.

Demaršas atsirūgo

Pasvaliečiai į nuvažiuojantį traukinį įšoko paskutinę akimirką, laimėję papildomas rungtynes prieš "Šiaulius" 68:63. Dvikova įvyko neutralioje aikštėje – Radviliškyje.

p>"Pieno žvaigždėms" ir "Šiauliams" tai buvo antroji galimybė. Abi ekipos pralaimėjo ketvirtfinalius – atitinkamai "Rūdupiui" ir "Kėdainiams Triobet", tačiau antrąjį šansą gavo dėl to, kad garantuotą vietą finalo ketverte turėjęs Vilniaus "Lietuvos rytas" surengė demaršą, kuris sostinės klubui atsirūgo labai skaudžiai.

Sausio viduryje Vilniaus klubo vadovai ir to paties pavadinimo žiniasklaidos grupė ėmėsi užkulisinio šantažo. LKF prezidentui Arvydui Saboniui ir generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui adresuotame rašte buvo teigiama, kad "Lietuvos rytas" atsisako teisės dalyvauti LKF taurės varžybose, "kadangi LKF vienašališkai ir be jokio pagrindo nutarė nesilaikyti susitarimo su "Lietuvos ryto" televizija, atimdama iš jos teisę transliuoti LKF finalo ketverto varžybas".

M.Balčiūnas patvirtino, kad jokio susitarimo tarp LKF ir "Lietuvos ryto" televizijos šiam sezonui nebuvo. Vis dėlto LKF suteikė progą LKF finalo kovas transliuoti visoms norinčioms televizijoms ir vilniečiai liko it musę kandę. Vasario 17–18 d. vyksiančias kovas iš Kauno "Žalgirio" arenos ketina transliuoti "Sport1", TV3 ir TV6.

Finalo ketverte atsiradus laisvai vietai, LKF nusprendė ją skirti vienai iš komandų, suklupusių ketvirtfinalyje.

Kunkuliavo aistros

Radviliškyje per lemiamas rungtynes "Pieno žvaigždes" į priekį vedė amerikietis Trevonas Hughesas. Jis pelnė 26 taškus ir padėjo pasvaliečiams iškovoti istorinę pergalę 68:63. Tokių aukštumų dvyliktuosius metus gyvuojantis klubas dar niekada nebuvo pasiekęs.

Aistros tiek aikštėje, tiek už jos ribų liejosi per kraštus. Po dvikovos šiauliečių vyriausiasis treneris Antanas Sireika metė akmenį į arbitrų daržą. "Mus iš vėžių išmušė teisėjavimo manieros – buvo leidžiama stumdytis, šiurkščiai daužytis. Tapome nervingi, nors mums tai nebūdinga", – teigė strategas.

Ketvirtojo kėlinio viduryje dėl kamuolio susigrūmus ir ant parketo pargriuvus Mindaugui Žukauskui ir Paulius Morkeliūnui, į aikštę įbėgo "Šiaulių" komandos aistruolis ir užsipuolė Pasvalio komandos krepšininką. Jį greitai sutramdė apsaugos darbuotojai ir išvedė iš arenos.

"Salė tikrai nepatiko. Sirgaliai labai arti aikštės, o per didžiulį triukšmą negalėjau susikalbėti su savo krepšininkais", – atmosferą Radviliškio sporto rūmuose peikė A.Sireika.

Pirmą kartą – be vilniečių

Finalo ketverto pusfinalyje pasvaliečių varžovė bus "Rūdupio" komanda. Šios ekipos kovojo ir ketvirtfinalyje: Pasvalyje 59:57 nugalėjo "Pieno žvaigždės", o prieniškiai savo aikštėje atsirevanšavo 64:50.

Kitame pusfinalyje taurės savininkas "Žalgiris" susitiks su "Kėdainiais Triobet".

Nacionalinį krepšinio taurės turnyrą LKF atgaivino 2007 m. Tuomet finalo ketvertas vyko Klaipėdoje. 2008-aisiais turnyrą priėmė Šiauliai, 2009-aisiais – Panevėžys, 2010-aisiais – Vilnius, 2011-aisiais – Alytus.

2007, 2008 ir 2011 m. LKF taurę iškovojo "Žalgiris", o 2009-aisiais ir 2010-aisiais trofėjumi džiaugėsi "Lietuvos ryto" krepšininkai. Pernai prizą iškovojo "Žalgiris", finale 81:69 palaužęs "Lietuvos rytą". Trečiąją vietą užėmė "Rūdupis", 98:74 įveikęs Klaipėdos "Neptūną".


Rezultatas

Pasvalio "Pieno žvaigždės"–"Šiauliai" 68:63 (18:15, 18:16, 18:12, 14:20). T.Hughesas 26 taškai, E.Bendžius 21 (5/7 tritaškių)/C.Longas 13, R.Broadusas ir E.Ruzgas po 11.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių