Quantcast

Įveikti autsaideriai - Farerų futbolininkai

Įveikti autsaideriai - Farerų futbolininkai

Šeštadienį 2008 metų Europos futbolo čempionato atrankos turnyro B grupės rungtynėse pirmąją pergalę šventė Lietuvos rinktinė. Mūsiškiai svečiuose rezultatu 1:0 (0:0) įveikė grupės autsaiderę Farerų salų vienuolikę.

Pergalingą įvartį svečiams mačo pabaigoje (89 min.) pelnė Andrius Skerla.

Po šios pergalės septynių komandų turnyre lietuviai su 4 taškais iš penktosios vietos pakilo į ketvirtąją.

Jau prieš varžybas buvo aišku, kad dėl traumų rinktinės gretose negalės žaisti Povilas Lukšys, Rolandas Džiaukštas, Edgaras Jankauskas ir Tomas Radzinevičius.

Be to, dėl diskvalifikacijos rungtynes Fareruose buvo priversti praleisti Edgaras Česnauskis bei Deividas Šemberas.

„Anksčiau Farerų futbolininkai tik gindavosi, o dabar jau stengiasi ir atakuoti. Tačiau jų žaidimo lygis kol kas neleidžia sėkmingai užbaigti rungtynių”,- įspūdžiais dalijosi Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas.

Po šeštadienio mačo Lietuvos futbolininkai išvyko į Frankfurtą (Vokietija), kur ruošis spalio 11 dieną vyksiančiam draugiškam mačui su Kuveito komanda.

Šiemet jau nežaisianti Europos pirmenybių atrankos rungtynių Lietuvos vienuolikė lapkričio mėnesį planuoja kontrolinį mačą Maltoje bei trejas rungtynes gruodžio mėnesį Saudo Arabijoje.

Ketvirtąsias Europos čempionato B atrankos grupės rungtynes Lietuvos rinktinė žais ateinančių metų kovo 24 dieną namuose su pasaulio vicečempione Prancūzija.

Kituose šeštadienio lietuvių – B grupės – susitikimuose pergales šventė škotai ir italai.

Pergalingai rungtyniaujanti lyderė Škotijos vienuolikė 1:0 įveikė planetos vicečempionus prancūzus.

Įvartį į prancūzų vartus 67 min. įmušė G.Kaldvelas.

Ši pergalė Škotijai pridėjo dar tris taškus ir ji tapo B grupės vienvalde lydere.

O pasaulio čempionai italai 2:0 palaužė Ukrainos futbolininkus. Pirmąjį įvartį 70 min. nuo 11 metrų žymos įmušė Masimas Odo, o pergalę 78 min. užtvirtino Lukas Tonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių