Quantcast

Iki finalo aštuoneto – paskutinis žingsnis

Turinas – pasiekiamas ranka. Kad patektų į Europos taurės aštuonetą, Vilniaus "Lietuvos rytui" reikia tik pratęsti pergalių seriją namie.

Nesėkmė neužvertų durų

Tris pergales per ketverias Europos taurės šešioliktuko L grupės rungtynes iškovoję Lietuvos vicečempionai visus kozirius laiko savo rankose. Vilniečiai net galėtų sau leisti prabangą šiandien "Siemens" arenoje pralaimėti "Spirou Basket", tačiau tuomet būtinai reikėtų po savaitės laimėti Bilbao prieš vietos "Iurbentia".

"Lietuvos rytas" supranta, kad baskų krašte jų lauks tikras pragaras, todėl savo likimą norėtų išspręsti šios dienos mače. "Mums šios rungtynės bus kaip finalas", – akcentavo ir sostinės komandos strategas Rimas Kurtinaitis.

Pagrindinis vilniečių koziris – "finalas" žaidžiamas namų arenoje. Šį sezoną prieš "Siemens" publiką "Lietuvos rytas" iškovojo visas penkias pergales. Tiesa, ne visos jos buvo lengvos ir užtikrintos. Pavyzdys – pirmasis mačas su "Iurbentia" (73:71).

"Stengsimės nuo pat pradžių išmušti varžovus iš ritmo ir diktuoti savo sąlygas", – žaidimo planą nurodė R.Kurtinaitis.

Belgai nebijo išvykų

"Spirou Basket" klubas šį sezoną ne sykį įrodė, kad nejaučia varžovų aikščių sindromo. L grupės varžybose svečiuose Belgijos čempionai nugalėjo Kvakenbriuko "Artland Dragons" (94:82) ir tik po dramatiškos kovos ir pratęsimo buvo priversti pripažinti "Iurbentia" pranašumą (78:82).

R.Kurtinaitis pažymėjo, kad kroato Draženo Anzulovičiaus treniruojama ir legionierių divizijos į priekį vedama "Spirou Basket" komanda išsiskiria žaidimo organizacija. Nors Belgijos klube rungtyniauja net septyni amerikiečiai, aikštėje chaoso beveik nebūna.

"Tai labai disciplinuota komanda. Prieš juos itin nelengva gintis, nes atakas jie rengia ilgai ir apgalvotai, laukia šanso, kai vienas žaidėjų atsipalaiduos nuo oponento. Ne pėsti belgai ir po krepšiu. Žodžiu, laukia nelengvos rungtynės", – neabejojo R.Kurtinaitis.

Pirmojo rato mačą Belgijoje "Lietuvos rytas" pralaimėjo 74:78. Tuomet lietuviams daugiausia bėdų pridarė vikrus įžaidėjas Jerry Johnsonas (23 taškai) ir neaukšti, tačiau mobilūs aukštaūgiai Lenas Matela (12) ir Wesas Wilkinsonas (11).

Lyderiai – kupini jėgų

R.Kurtinaitis šiandien į aikštę galės mesti visas savo pajėgas. Šeštadienį vilniečiai patyrė netikėtą pralaimėjimą "Šiauliams" (88:91), tačiau leido atsipūsti lyderiams Chuckui Eidsonui ir Mindaugui Lukauskiui.

"Lietuvos ryto" treneris užtikrino, kad fizinis pasirengimas lieka vienu svarbiausių komandos kozirių. "Fizinės savybės yra geros. Jėgų mums prireiks, nes Belgijoje pamatėme, kad varžovai labai nemėgsta kibios ir agresyvios gynybos. Visą savaitę treniruotėse šlifavome gynybą, todėl dabar svarbu tuos paruoštus namų darbus perkelti į aikštę", – kalbėjo R.Kurtinaitis.

Vilniečiai stengiasi koncentruotis į jų laukiančias tiesiogines užduotis aikštėje ir veja šalin psichologinį spaudimą. "Turime užtektinai patyrusių žaidėjų, o šį sezoną ne kartą žaidėme rungtynes, kurių likimas sprendėsi pačioje pabaigoje. Visi suprantame šių rungtynių svarbą, tačiau būsime joms pasirengę", – patikino "Lietuvos ryto" treneris.


TV anonsas

Europos taurės L grupės rungtynės tarp "Lietuvos ryto" ir "Spirou Basket" – šiandien 19.30 val. tiesiogiai per "Lietuvos ryto TV".


"Spirou Basket" vizitinė kortelė

Mattas Walshas JAV Gynėjas 199

Jerry Johnsonas JAV Gynėjas 183

Dwayne'as Broylesas JAV Puolėjas 196

Justinas Hamiltonas JAV Gynėjas 190

Pankracije Baračas Kroatija Gynėjas 193

Johnatanas Tabu Belgija Gynėjas 190

Andre Riddickas JAV Vidurio puolėjas 208

Wesas Wilkinsonas JAV Puolėjas 206

Sacha Massotas Belgija Puolėjas 204

Jure Laličius Kroatija Vidurio puolėjas 209

Lenas Matela JAV Puolėjas 206

Gerritas Majoras Belgija Gynėjas 188

Senna Hounhanou Belgija Gynėjas 192

Treneris Draženas Anzulovičius (Kroatija)



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių