Quantcast

Garsūs bokso veteranai grįžta į ringą

Ne pirmos jaunystės boksininkai Mike‘as Tysonas ir Evanderis Holyfieldas rezga planus dar sykį susitikti ringe. Tačiau ši bręstanti dvikova žavi toli gražu ne visus. Britų sunkiasvoris boksininkas Danny Williamsas BBC televizijai sakė, kad trečioji kova „Holyfieldas prieš Tysoną“ būtų tikras nesusipratimas.

„Bokso ringe nėra vietos senukams“. Taip būtų galima perfrazuoti vieno geriausių praėjusių metų filmų „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ pavadinimą. Nors buvę pasaulio sunkaus svorio kategorijos čempionai, 45-ių E.Holyfieldas ir 41-ių M.Tysonas nepretenduoja į Oskarus, jie ketina trečią kartą suremti pirštines ir galiausiai visiem laikam išsiaiškinti santykius. Vasario pabaigoje bokso pasaulį apskriejęs gandas turėtų tapti realybe liepos mėnesį.

p>„Viskas priklauso nuo manęs. Esu suaugęs ir galiu spręsti, ką noriu daryti. M.Tysonas nori atgauti gerą vardą, o mes abu galėtume sukurti puikų reginį“, – įsitikinęs E.Holyfieldas.
Pirmoji boksininkų dvikova įvyko dar 1996 metais, kai E.Holyfieldas palaužė „geležinį Mike‘ą“. Po metų vykusioje dar vienoje kovoje scenarijus pasikartojo, tačiau šią dvikovą bokso gerbėjai atsimena geriau. Tuomet M.Tysonas buvo diskvalifikuotas, kai kovos įkarštyje nukando varžovui dalį ausies kaušelio.
„Stengiuosi negalvoti apie tai. Pamiršau tą įvykį dar tą pačią naktį, kai jis man įkando. Negalėjau apie tai galvoti, nes kitaip būčiau norėjęs jam padaryti ką nors bloga“, – apie dešimtmečio senumo įvykius kalbėjo E.Holyfieldas.

Daugiau progos nesuteiktų

Tačiau ši bręstanti dvikova žavi toli gražu ne visus. Britų sunkiasvoris boksininkas Danny Williamsas BBC televizijai sakė, kad trečioji kova „Holyfieldas prieš Tysoną“ būtų tikras nesusipratimas.
Buvęs absoliutus pasaulio bokso čempionas Lennoxas Lewisas tapo dar vienu kritiku. „Aš nesuteikčiau M.Tysonui dar vienos progos. Evanderis yra neabejotinai geresnis, tačiau man labiau patiktų matyti jį darant ką nors kita. Kam aiškintis tai, kas jau seniai visiems žinoma?“, – retoriškai klausė praeityje abu šiuos varžovus įveikęs L.Lewisas.
Jo manymu, tokia dvikova būtų pigus šou, kuri gali pakenkti boksininkų sveikatai. „Visada yra pavojinga lipti į ringą ir kovoti su vyruku, kuris sveria per 100 kg. Reikia suprasti, kad negali daryti to paties, kai tau yra 20 metų, ir kai sulauki 40-ies“, – kalbėjo 2004 metais iš sporto pasitraukęs L.Lewisas. Jis tikina niekada negrįšiąs boksuotis.

Masina ir pinigai

Vis dėlto visiems yra aišku, kad atgal į ringą šios žvaigždės lipa ne vien tik dėl noro „sukurti puikų reginį“. Nuolat finansinių bėdų kamuojamas M.Tysonas paskutinį kartą kovėsi 2005 metų lapkritį, kai pralaimėjo airiui Kevinui McBride‘ui.
Tuo tarpu E.Holyfieldas, nors ir yra vyresnis, beveik nepraleidžia progos suremti pirštines. Paskutinį kartą tą jis darė praėjusį spalį. Tuomet amerikietis pralaimėjo rusui Sultonui Ibragimovui. „Turiu sau įrodyti, kad galiu dar kartą kovoti dėl pasaulio čempiono titulo“, – ryžtingai nusiteikęs kalbėjo E.Holyfieldas.
Jis neslėpė, kad M.Tysono asmeninis treneris jam paskambino ir pasiūlė dar kartą susikauti. Svarstydamas, ar priimti dar vieną iššūkį, legendinis boksininkas iškėlė dvi sąlygas: M.Tysonas turi įgyti „geresnę“ formą bei už dvikovą jam turi būti deramai atlyginta.

VD inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių