Quantcast

Beisbolininkai rado bendrą kalbą su kariūnais

Kauno beisbolo klubas „Lituanica“ originaliai rengiasi artėjančiam Lietuvos čempionatui ir Interlygos tarptautiniam turnyrui. Kauniečiai ne tik rengia treniruotes, bet ir dalijasi žaidimo paslaptimis su kariuomenės atstovais.

Savaitgalį beisbolininkai dalyvavo bendrame renginyje su NATO ir Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo bataliono nuolatinės privalomosios karo tarnybos kariūnais. Pirmojoje renginio dalyje sportininkai buvo supažindinti su Lietuvos bei Jungtinių Amerikos valstijų kariuomenių ginkluote, ekipuote ir technika, žaidėjams buvo aprodytos karių gyvenimo sąlygos. Beisbolininkai turėjo galimybę pasitikrinti savo įgūdžius specialiai surengtuose kariniuose žaidimuose bei pasivažinėti šarvuotomis pėstininkų mašinomis „Stryker“.

„Lituanica“ žaidėjai neliko skolingi, jie karius supažindino su beisbolo taisyklėmis, praktiškai mokino kaip žaisti šį Lietuvoje kol kas dar nelabai populiarų, tačiau įdomų žaidimą.

Vėliau beisbolininkai sužaidė parodomąsias rungtynes su JAV kariūnų komanda. Amerikiečių mokyti žaidimo taisyklių nereikėjo, nes šioje šalyje beisbolas yra viena populiariausių sporto šakų, ja žavisi milijonai žmonių.

Nors sportininkams, kad įrodytų pranašumą, teko pasistengti, rungtynės buvo tikrai draugiškos.

„Mačas buvo draugiškoje atmosferoje. Dalyviai skatino ir drąsino vieni kitus, labai geranoriškai reagavo į tokio pobūdžio rungtynėse dažnai pasitaikančias žaidėjų ir teisėjų klaidas“, - pasakojo „Lituanica“ klubo atstovas Sigitas Kamandulis.

Šiuo metu Kunigaikščio Vaidoto batalione kartu su Lietuvos kariais karinį rengimą vykdo bemaž 300 JAV rotacinės 2-ojo kavalerijos pulko 3-iojo kavalerijos eskadrono „Žaibo“ kavalerijos kuopos ir „Čarli“ artilerijos baterijos kariai. JAV sausumos pajėgų atstovai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojasi nuo 2014-ųjų pavasario, kaip sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“ dalis. Tai jau devintoji JAV karių pamaina, atvykstanti į Lietuvą dalyvauti bendruose pratybose kartu su Lietuvos sausumos pajėgų vienetais. Šį kartą kariai atvyko su šarvuotais transporteriais „Stryker“, šarvuotais visureigiais HUMWEE, artilerijos pabūklais M777 ir kita kovine technika.

Be karinio rengimo JAV kariai įtraukiami ir į kultūrinę veiklą: organizuojamos ekskursijos į Lietuvos muziejus, žymius miestus, pramogų parkus. Pagrindiniai tokių renginių tikslai reprezentuoti Lietuvą, sudaryti sąlygas karių bendravimui, perimant ne tik profesinę, bet ir kultūrinę patirtį.

S.Kamandulio žodžiais, Kauno apskrities beisbolo klubui renginys su amerikiečiais tapo smagia repeticija prieš šį mėnesį prasidedančias Lietuvos čempionato ir Interlygos (Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos klubų) varžybas. Pirmuosius varžovus iš Minsko beisbolo klubo kauniečiai priims „Gintaro stadione“ (Taikos g. 131) balandžio 22-24 d. „Lituanica“ klubas šiais metais kelia ambicingus planus laimėti ne tik Lietuvos čempionatą, bet ir Interlygos varžybas bei kitais metais dalyvauti Europos beisbolo taurės turnyre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių