Quantcast

Artėja futbolo rinktinės pabaigtuvės

Užbaigti 2010 m. pasaulio čempionato atrankos varžybas Jose Couceiro į Lietuvą atvyks ne geriausios nuotaikos.

Mūsų nacionalinei komandai tebevadovaujantis portugalas yra gerai informuotas apie diskusijas, kilusias po gėdingo pralaimėjimo Farerų salose, ir apie Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto (VK) posėdį, kuriame svarstyta – atleisti J.Couceiro iš vyriausiojo trenerio pareigų ar palikti prie rinktinės vairo paskutinėms dvejoms ciklo rungtynėms su Austrijos ir Serbijos vienuolikėmis.

Į treniruočių stovyklą Lietuvos futbolininkai susirinks pirmadienį Vilniuje.

– J.Couceiro domisi viskuo, kas vyksta mūsų futbole. Žinau, kad jis, naudodamasis interneto vertimo programomis, pagal galimybes perskaito ne tik Lietuvos dienraščių straipsnius, bet ir sporto aistruolių komentarus. Turint galvoje pastarųjų dienų įvykius ir jo pietietišką charakterį, neabejoju, kad trenerio savijauta buvo nerami, – interviu dienraščiui sakė Lietuvos futbolo rinktinių direktorius Robertas Tautkus.

– Kaip jūs vertinate LFF VK sprendimą leisti J.Couceiro užbaigti planetos pirmenybių atrankos etapą einant Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas?

– Tai protingas žingsnis. Nutraukusi sutartį anksčiau laiko, federacija nebūtų patyrusi finansinių nuostolių, tačiau norime viską baigti kaip profesionalai: įvykdyti treneriui numatytus savo įsipareigojimus ir pasikliauti J.Couceiro, kad jis pasielgs lygiai taip pat. Garbingai.

– Kaip į Kaune įvykusio posėdžio rezultatus reagavo J.Couceiro?

– Jis labai norėjo jame dalyvauti, tačiau dėl užimtumo Turkijos klube "Gaziantepsor" negalėjo atvykti į Lietuvą. Treneris ne kartą pabrėžė, kad norėjo ir tebenori dirbti su Lietuvos rinktine, jam patinka sąlygos, mūsų šalis. Žinoma, kai jodamas ant balto žirgo staiga nukrenti į purvą, daug kas pasikeičia ir gali atrodyti kitaip. J.Couceiro vylėsi, kad jam bus palikta galimybė vadovauti rinktinei per dvikovas su austrais ir serbais.

– Kada pirmą kartą pasigirdo abejonių, kad portugalas nepateisina lūkesčių?

– Pasiūlymų atleisti jį iš kai kurių Futbolo federacijos vykdomojo komiteto narių išgirdome po dviejų iš eilės pralaimėjimų Prancūzijos komandai. Tos nesėkmės buvo apmaudžios, tačiau rinktinė, mano nuomone, sužaidė stipriai.

– Kas atsitiko komandai, kad po pralaimėjimo Paryžiuje ji neatsigavo dvikovoms su rumunais ir Farerų salų futbolininkais?

– Iš tiesų tikėjomės įveikti Rumunijos ekipą, bet žaidimas buvo jau ne toks, kokį matėme per mačus su prancūzais. Apie tai, kas įvyko Toftire, verčiau neprisiminti... Man regis, J.Couceiro, rengdamas komandą šiems susitikimams, sumažino treniruočių krūvius, todėl žaidėjai varžybas pradėdavo ne geriausios fizinės ir kovinės formos. Galbūt treneriui atrodė, kad šiuo sezono metu jau neverta spausti kai kurių futbolininkų, nors, iš šalies žiūrint, kaip tik reikėjo juos pažadinti, įelektrinti. O patys žaidėjai irgi neįvertino trenerio nuolaidų – jie galėjo kompensuoti jas savarankišku darbu.

– Koks galutinis atrankos ciklo rezultatas suteiktų viltį Portugalijos futbolo specialistui, kad jam gali būti pasiūlyta pratęsti sutartį?

– Tai spręsime po rungtynių su austrais bei serbais. Po jų ir pateiksime įvertinimą. Dar yra šansų užimti 7-ojoje grupėje trečiąją vietą. Toks ir federacijos pageidavimas. Be to, už trečiąją vietą rinktinei numatyta premija. Tereikia įveikti savo varžovus ir tikėtis, kad kitos komandos sužais mums palankiais rezultatais.

– O jeigu pabaigtuvės bus kuklesnės?

– Kontraktas su J.Couceiro galios iki gruodžio 31-osios. Jei teks ieškoti naujo trenerio, laiko turėsime pakankamai. Kito varžybų ciklo varžovus sužinosime 2010-ųjų vasario 7-ąją, kai Varšuvoje bus ištraukti 2012 m. Europos čempionato atrankos etapo burtai. Tada bus aiškesnė ir mūsų finansinė perspektyva. Pirmąsias kito sezono draugiškas rungtynes tikriausiai žaistume pavasarį, jau yra pasiūlymų iš Ispanijos, tačiau neskubėsime patvirtinti, kad dalyvausime, nes tuo metu sunku iškviesti žaidėjus iš klubų. Atranka į Europos čempionato finalo turnyrą prasidės kitąmet rugsėjį.


Kandidatai mačams su Austrija ir Serbija

Vartininkai:

Žydrūnas Karčemarskas (Maskvos "Dinamo", Rusija), Paulius Grybauskas ("Neftči", Azerbaidžanas), Saulius Klevinskas (Marijampolės "Sūduva").

Gynėjai:

Marius Stankevičius ("Sampdoria", Italija), Ignas Dedura (Maskvos "Spartak", Rusija), Andrius Skerla ("Jagiellonia", Lenkija), Arūnas Klimavičius ("Ural", Rusija), Vidas Alunderis ("LASK Linz", Austrija), Gediminas Paulauskas (Vilniaus "Vėtra"), Vaidas Slavickas ("Sūduva"), Tadas Kijanskas ("Vėtra").

Saugai:

Deividas Šemberas (Maskvos CSKA, Rusija), Mindaugas Panka ("Widzew", Lenkija), Linas Pilibaitis ("Gyori Eto", Vengrija), Kęstutis Ivaškevičius ("Kryvbas", Ukraina), Mindaugas Kalonas ("Metalurg", Ukraina), Mantas Savėnas ("Sibir", Rusija), Darius Miceika ("Metalurg", Ukraina), Vytautas Lukša ("MTZ-Ripo", Baltarusija), Deividas Česnauskis ("Ergotelis", Graikija), Edgaras Česnauskis ("Moskva", Rusija), Saulius Mikoliūnas ("Arsenal", Ukraina), Darvydas Šernas ("Widzew").

Puolėjai:

Tomas Danilevičius ("Livorno", Italija), Valdas Trakys (Panevėžio "Ekranas").


7-osios grupės turnyro lentelė

Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įv. sant.  Tšk.
1. Serbija 8 6 1 1 16:6 19
2. Prancūzija 8 4 3 1 10:8 15
3. Austrija 8 3 2 3 11:11 11
4. Lietuva 8 3 0 5 7:8 9
5. Rumunija 8 2 3 3 9:12 9
6. Farerų salos 8 1 1 6 4:12 4


Rungtynių tvarkaraštis

Spalio 10 d.

Austrija – Lietuva

Serbija – Rumunija

Prancūzija – Farerų salos

Spalio 14 d.

Prancūzija – Austrija

Rumunija – Farerų salos

Lietuva – Serbija


Austrai turi nuostolių

Rungtynes su lietuviais praleis keli Austrijos futbolo rinktinės pagrindinės sudėties žaidėjai.

Palyginti su pirmosiomis rungtynėmis, kurias 2008-ųjų rugsėjo 10-ąją Marijampolėje 2:0 laimėjo Lietuvos komanda, dabartinio trenerio Dietmaro Constantinio sąraše nėra net aštuonių pernykštės starto vienuolikės futbolininkų – vartininko Alexanderio Manningerio, gynėjų Emanuelio Pogatetzo, Martino Stranzlo, Gyorgy Garicso ir Sebastiano Proedlio, saugų Rene Aufhauserio, Andreaso Ivanschitzo ir puolėjo Martino Harniko.

Austrijos rinktinės kandidatai mačui su Lietuva: vartininkai – Christianas Gratzei (Graco "Sturm"), Helge Payeris (Vienos "Rapid") bei Andreasas Schranzas ("Austria"), gynėjai – Ekremas Dagas (Stambulo "Besiktas", Turkija), Aleksandras Dragovičius ("Austria"), Christianas Fuchsas ("VfL Bochum", Vokietija), Manuelis Ortlechneris ("Austria"), Juergenas Patočka (Vienos "Rapid"), Paulas Scharneris ("Wigan Athletic", Anglija), Franzas Schiemeris ir Andreasas Ulmeris (abu – "Salzburg"), saugai – Julianas Baumgartlingeris ("Austria"), Danielis Beichleris ("Sturm"), Christopheris Dražanas ("Rapid"), Andreasas Hoelzlas ("Sturm"), Jakobas Jantscheris ("Sturm"), Yasinas Pehlivanas ("Rapid") bei Thomasas Prageris (Linco LASK), puolėjai – Erwinas Hofferis ("Napoli", Italija), Marcas Janko ("Salzburg"), Stefanas Maierhoferis ("Wolverhampton Wonderers", Anglija) ir Romanas Wallneris (Linco LASK).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių