Quantcast

Ant ledo – ritulininkų kovos

Dvejomis rungtynėmis prasidėjo Vakarų Lietuvos ledo ritulio čempionatas, kuriame, kaip ir praėjusiais metais, varžysis 9 komandos.

Nesėkmingai pirmenybes pradėjo debiutantė – Klaipėdos "Skato 95" ekipa, "Akropolio" čiuožykloje 3:4 pralaimėjusi Plungės ledo ritulio klubui (LRK).

Praėjusiame čempionate septintą vietą užėmę patyrę plungiškiai turėjo gerokai pavargti prieš jaunuosius klaipėdiečius, gimusius 1995 metais, ir ant ledo rungtyniavusius jų trenerius.

Uostamiesčio vaikinai, pirmieji praleidę įvartį, sugebėjo išsiveržti į priekį – 3:1, tačiau šios persvaros nesugebėjo išsaugoti.

Per paskutiniąsias susitikimo minutes svečiai sugebėjo pelnyti pergalingą įvartį ir laimėti rungtynes 4:3.

Tokiu pačiu rezultatu baigėsi pagal kitokį scenarijų vykusios Šiaulių "Ledo linijos" ir Mažeikių "Lederos" varžybos.

Praėjusiose pirmenybėse ketvirtą vietą užėmę šiauliečiai savo meistriškumą gana greitai įrodė įvarčiais. Kai iki susitikimo pabaigos buvo likusi minutė, o Šiaulių šešetukas pirmavo 4:1, niekas neįtarė, kad paskutinės sekundės bus karštos.

"Lederos" vyrai, dukart pasiuntę ritulį į varžovų vartus, sušvelnino skirtumą iki minimumo ir tik teisėjo švilpukas, skelbiantis rungtynių pabaigą, išgelbėjo Šiaulių komandą nuo didesnių nemalonumų.

Žemaitijos ledo ritulininkai nestokoja entuziazmo ir energijos. Vargu, ar rasime kitų sporto šakų sportininkus, kurie rengtų varžybas 7 val. arba 22 val. Būtent vakar 22 val. rungtynes pradėjo dvi Klaipėdos komandos – "Kirai" ir čempionės titulą ginsianti "Sadvita" komandos.

O lapkričio 14 dieną Kretingos "Grifai" ir Gargždų "Ledžingos" žaidėjai rungtyniaus Klaipėdoje 7 val.

Be šių ekipų, ketvirtajame čempionate dar varžysis Telšių "Lokiai". Šįmet neišvysime paskutinę vietą užėmusių tauragiškių.

Komandos sužaidusios tarp savęs po kartą, pasidalins į dvi grupes ir su pirmajame etape iškovotais taškais kovos dėl 1-4 ir 5-9 vietų.

Naujasis čempionas bus žinomas balandžio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių