Quantcast

A lygos lyderių akistatoje aistros liejosi ir tribūnose

Netoli šimto Vilniaus „Žalgirio“ sirgalių nusiaubė Marijampolės „Arvi“ stadiono tribūnas, tačiau tai neišgelbėjo jų numylėtinių nuo sutriuškinimo žūtbūtiniame mače su vietos „Sūduvos“ komanda.

Trenerio iš Kazachstano Vladimiro Čeburino diriguojami "Sūduvos" futbolininkai sekmadienį savo aikštėje pasiuntė net tris įvarčius į pirmenybių favorito vartus. Suvalkiečiai įvarčių sąskaitą su čempiono titulą ginančiu „Žalgiriu“ atidarė jau 7-ąją min., kai rezultatyviausias jų žaidėjas Karolis Laukžemis taikliai smogė iš kairiojo krašto.

Žalgiriečiai, kuriuos norint išsaugoti pirmąją poziciją turnyro lentelėje tenkino ir lygiosios, atsikvošėjo tik prieš pertrauką. Legionierius iš Nyderlandų Donovanas Slijngardas smūgiavo virš skersinio, o po kelių minučių pavojingai iš toli spyrė vidurio saugas Mantas Kuklys. Per pertrauką "Žalgirio" treneris Valdas Dambrauskas stiprindamas puolimą vietoje gynėjo Diego Oyarzuno į aikštę siųsdamas Elivelto. Tačiau korekcijos menkai tepadėjo. „Sūduva“ kontroliavo žaidimo eigą ir vargino varžovą, o mačo pabaigoje visu grožiu sužibėjo Marijampolės komandos naujokas iš Kroatijos Josipas Tadičius. Aikštėje po keitimo pasirodęs puolėjas dviem įvarčiais galutinai palaidojo čempionų viltis. Iš pradžių 86-ąją minutę jis greitos atakos metu suklaidino vartininką Armantą Vitkauską ir pasiuntė kamuolį į vartus. O jau tiksint paskutinėms dvikovos sekundėms, J. Tadičius smūgiu iš arti pasižymėjo dar sykį.

Besibaigiant rungtynėms „Žalgirio“ sirgaliai ėmė niokoti plastikines stadiono kėdes bei įsivėlė į konfliktą su arenos apsauga. Tik paragavę ašarinių dujų vilniečiai kiek nurimo.

Po šios 28-ojo turo dvikovos "Sūduva" pirmą sykį tapo čempionato lydere su 59 taškais. Žalgiriečiai, likę su 58 taškais, ne tik prarado lyderių pozicijas, bet ir savo aikštės pranašumą. Pagal turnyro reglamentą papildomame 5-ajame rate dalyvaus tik 6 iš 8 čempionato komandų. Jos savo mačus žais aukštesnę vietą užėmusio varžovo aikštėje. Tad lapkričio mėnesį paskutinė lyderių akistata vyks vėl Marijampolės „Arvi“ arenoje. Žaisti ant LFF stadiono sintetinės dangos įpratusiems vilniečiams bus itin nepatogu vėl žengti ant natūralios vejos Marijampolėje. Svečiams teks atlaikyti ir kelių tūkstančių „Sūduvos“ sirgalių spaudimą.

Marijampolės „Sūduva“ - Vilniaus „Žalgiris“ 3:0 (1:0)

„Sūduva“: I. Kardumas, S. Kerla, A. Švrljuga, A. Živanovičius, V. Slavickas, A. Jankauskas, P. Leimonas, E. Veliulis (52 min. J. Tadičius), G. Matulevičius (64 min. J. Manzorro), O. Verbickas, K. Laukžemis (77 min. R. Vėževičius).

„Žalgiris“: A. Vitkauskas, L. Klimavičius, D. Oyarzunas (46 min. Elivelto), D. Slijngardas, M. Mbodjis, E. Vaitkūnas, S. Blagojevičius, L. Antalis (72 min. M. Ljujičius), V. Lukša, M. Kuklys (80 min. B. Atajičius), D. Šernas.

Įvarčiai: K. Laukžemis (7), J. Tadičius (86, 90).

Geltonos kortelės: E. Veliulis (19); S. Blagojevičius (19), Elivelto (57), L. Klimavičius (65).

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Marijampolės „Sūduva" 28 17 8 3 65:28 59

2. Vilniaus „Žalgiris" 28 17 7 4 51:22 58

2. Trakų „Trakai“ 28 15 9 4 45:22 54

4. Klaipėdos „Atlantas" 28 8 9 11 33:33 33

5. Utenos „Utenis" 28 8 8 12 24:41 32

6. Jonavos „Jonava" 28 8 7 13 29:45 31

7. Kauno „Stumbras" 28 4 10 14 23:42 22

8. „Kauno Žalgiris" 28 3 6 19 19:56 15

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: D. Šernas („Žalgiris“) – 14, K. Laukžemis („Sūduva“) – 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BF

BF portretas
Atejus i Zalgiri Dambrauskui, issyk susidare ispudis, jog rezultatai bus tol , kol lenko idirbis liks ir reik pripazinti ilgokai issilaike, bet pastarasis sezonas visiskai diskreditavo treneri, kaip ir siandienos rungtynes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių