Quantcast

E. Jankauskas prieš dvikovą su Juodkalnija: sirgaliai tribūnose – didžiulė varomoji jėga

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinės ketvirtadienį laukia Europos čempionato dvikova Kaune su Juodkalnijos komanda.

Prieš rungtynes spaudos konferencijoje dalyvavęs Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas kalbėjo, jog trumpos stovyklos metu svarbūs buvo keli faktoriai.

„Akcentai buvo ties atsistatymu, reabilitacija, nes daugiau nei pusė komandos žaidė dar sekmadienį, tada žaidėjai keliavo, susirinko tik pirmadienį vakare.

Kaip visada, yra sumušimų, mikrotraumų. Fedoro Černycho būklė džiugina, trauma nebuvo tokia sunki, kokia atrodė iš video fragmentų. Pasekmės jaučiasi, bet medikai daro viską, kad visi žaidėjai rungtynių dieną būtų pasiruošę.

Mes į kiekvienas rungtynes žiūrime kaip į tokias, kurias privalome laimėti. Mes turime išsikėlę aiškus tikslus, principus, kiekvienose rungtynėse norime juos diegti, gerinti. Tai kamuolio kontrolė, dvikovų kiekis, laimėtų dvikovų procentas. Tai komponentai, kurie turi įtaką galutiniam rezultatui. Kalbame ir apie kamuolio kontrolę, atakų kiekį“, – sakė treneris

Kalbėdamas apie būsimą varžovą, specialistas išskyrė jo pajėgumą kontratakose.

„Juodkalnija mažiau kontroliuoja kamuolį, tačiau padaro daugiau smūgių į varžovų vartus. Tai yra pasirinkta strategija, žinant savo galimybes – atiduodama iniciatyva priešininkui. Tai įvyko rungtynėse su Vengrija, Serbija. Jie turi greitą išėjimą į ataką, kur kuria pavojų. Komanda agresyvi kamuolio perėmime, pasižymi greitu išėjimu į atakas, kurias moka sėkmingai užbaigti“, – dalinosi mintimis treneris.

Rezultatyviausias visų laikų juodkalniečių futbolininkas Stevanas Jovetičius tik neseniai surado klubą, kai prisijungė prie Pirėjo „Olympiakos“, tačiau Lietuvos rinktinės treneris buvusio „Manchester City“ ir Milano „Inter“ puolėjo svarba neabejoja.

„Tokia figūra yra svarbi, jis turi patirties, didelę svarbą ir įtaką rūbinėje. Turint tokį žaidėją, tai didelė vertė komandai, o dabar jis surado dar vieną top klubą. Palinkėkime jam sėkmės klube, rinktinėje to nedarysime“, – šyptelėjęs atsakė treneris.

Lietuvos rinktinę vėl turėtų palaikyti didžiulis sirgalių būrys – rungtynių išvakarėse buvo parduota beveik 12 tūkstančių bilietų.

„Tai didelė varomoji jėga, seniai Lietuvos žemėje nejaučiau kažko panašaus. Šiurpai per odą po praėjusių rungtynių… Labai norisi padėkoti sirgaliams už tai, o rytoj tai bus dar viena priežastis, aplinkybė, dėl kurios žaidėjai, kuomet trūks jėgų ar energijos, jos suras. Labai norime atsidėkoti geru žaidimu ir rezultatu“, – apie pilnas tribūnas kalbėjo E. Jankauskas.

Jis taip pat pasidalino mintimis ir apie šiemet rinktinės jau nueitą kelią.

„Šitas procesas turi būti ilgesnis nei ketverios rungtynės. Mes išlaikome lygį. Komandos pasitikėjimas savimi, organizacija, nežiūrint į rezultatą ar rungtynių laiką… Mūsų pradinis tikslas buvo toks, kad net ir neigiamas rezultatas neturėtų įtakos žaidėjų nusiteikimui, motyvacijai.

Norime susikurti komandinį veidą, identitetą, kad žiūrovai, futbolo ekspertai matytų šitą komandą kaip tokią, kuri nuo pirmų iki paskutinių minučių turi savo veidą, nežiūrint į rezultatą, rungtynės sekasi ar ne“, – sakė treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kriminaline zvalgyba

Kriminaline zvalgyba portretas
sirgaliu vip tribunuose pats''didziausias sirgalius''svinius fursetinosi su marionetem;futbolo dar irgai nebus,kol bus isvaikyti futbolo naikintojai

GURPIS

GURPIS portretas
nesusipratimas yra sis treneris, protingi zmones niekada nebutu paskyre ji treneriu,nes jis ne treneris o tik zaidejas, ir tai ne ivanauskas,ne narbekovas,ne stauce t.t.siu laiku net ne vidutiniokas

TEMIDE

TEMIDE portretas
varomoji jega yra pinigai jums APSISAUKELIAI!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių