Quantcast

Per Taivano žemės drebėjimą sužeistų žmonių skaičius viršijo 1 tūkst.

Taivane stipriausio per 25 metus žemės drebėjimo metu sužeistų žmonių skaičius padidėjo iki 1 050, ketvirtadienį pranešė valdžios institucijos.

Jų pareigūnai taip pat informavo, kad buvo išgelbėta nedidelė šešių įstrigusių kalnakasių grupė. Ketvirtadienio rytą vyrai iš nelaimės zonos buvo išgabenti sraigtasparniu. Dar 64 darbininkai tebebuvo įstrigę kitame karjere.

Apie dešimtis kitų įstrigusių žmonių, įskaitant pėsčiuosius kalnų urvuose bei takuose ir tuneliuose esančiose transporto priemonėse sėdinčius keleivius, kol kas nebuvo atnaujintos informacijos. Ketvirtadienio rytą taip pat nebuvo užsiminta apie naujus žuvusiuosius, išskyrus devynias patvirtintas aukas.

Žemės drebėjimas Taivaną sukrėtė trečiadienio rytą per piko valandą ir buvo juntamas visoje saloje, kurioje gyvena daugiau kaip 23 mln. gyventojų.

Taivano centrinė meteorologijos valdyba (CWA) pranešė, kad 7,2 balo žemės drebėjimas įvyko trečiadienį 7.58 val. ryto (antradienį 23.58 val. Grinvičo laiku) 15,5 km gylyje. Epicentras buvo už kelių kilometrų nuo rytinės pakrantės netoli Hualieno miesto, kuris nukentėjo ypač smarkiai.

Ketvirtadienį nepaprastųjų situacijų valdymo centras planuoja pateikti informaciją apie tolesnę įvykių eigą, o nukentėjusiose teritorijose toliau bus vykdomi gelbėjimo ir valymo darbai.

Taivano ministras pirmininkas Chen Chien-jen paskelbė Hualieno apylinkes nelaimės zona. Gynybos ministerija ir ugniagesių komanda ketina žvalgybiniais dronais ieškoti dingusių asmenų ir nelaimės ištiktų žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių