Quantcast

Pamplonoje per bėgimą su buliais subadyti du žmonės

Ispanijos šiauriniame Pamplonos mieste du žmonės buvo subadyti šeštadienį per trečiąjį bėgimą su buliais, vykstant San Fermino festivaliui, pranešė medikai.

Po šeštadienį vykusio bėgimo teko hospitalizuoti iš viso septynis sužeistuosius, įskaitant du vyrus, kurie taip pirmaisiais per šių metų festivalį, nukentėjusiais nuo bulių ragų.

Tūkstančiai drąsuolių, vilkėjusių tradicinius baltus marškinius ir kelnes, susijuosusių raudona juosta ir užsirišusių ant kaklo raudoną skarelę, stengėsi išsisukti nuo lekiančių galvijų. Buliams ir žmonėms bėgant siauromis akmenimis grįstomis renginio maršruto gatvelėmis daug bėgikų pargriuvo ir suvirto vieni ant kitų.

2020 ir 2021 metais pareigūnai dėl COVID-19 pandemijos atšaukė itin populiarų festivalį – tai buvo padaryta pirmą kartą nuo Ispanijos 1936–1939 metų pilietinio karo.

Per 2019 metų festivalį buvo subadyti iš viso aštuoni žmonės. Nuo 1910-ųjų per bėgimus su buliais Pamplonoje žuvo iš viso 16 žmonių, iš jų paskutinysis – 2009 metais.

Šeštadienį įvyko trečiasis iš aštuonių suplanuotų festivalio bėgimų. Po jų visą likusią dienos dalį vyksta kultūriniai renginiai, dalyviai vaišinasi valgiais ir gėrimais.

Kiekvieną festivalio dieną po bėgimo šeši jame dalyvavę buliai nukaunami per koridos kovas.

Žmonės iš viso pasaulio suvažiuoja į maždaug 200 tūkst. gyventojų turinčią Pamploną Ispanijos šiaurėje išmėginti savo drąsos ir pasimėgauti apskritą parą trunkančiomis festivalio šventėmis, religinėmis procesijomis ir koncertais.

Festivalis, kurį išgarsino Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) 1926 metų romanas „Fiesta: Ir pateka saulė“ (The Sun Also Rises), praėjusį kartą buvo surengtas 2019-aisiais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
kitaip nepavadinsi kaip nostalginiu beprociu /sportu/ kas su sportu neturi nieko bendro greiciau pavadinsim buliu medziokle pries zmogu kuris pats prasosi but subadytas o sios /firmos/ greiciau galvazudziu saika uzdirba didelius pinigus is to /avinu/ badymo renginio kuri reiktu uzdraust tik gaila kad durniu daugiau negu mastanciu o ir tie patys nesuinteresuoti juk tai eilinis populiacijos mazinimas su nauda ir linksmybemis tik ne visiems uztat tokie svabai ir valdo durnius===

Cibulis

Cibulis portretas
Kokia nesamone tas begimas ! Tai vargsu nekaltu gyvuleliu zudymas ,mazokai tu begiku subade galejo bent 100 tai kitamet gal maziau galvarezu atvaziuotu

Pagarba

Pagarba portretas
buliams .2022m,bet sunku patikėti,kad ,kaip anksčiau,tamsesniais laikais,kankinami gyvuliai, o Ukrainoje kremliaus kraugeriai žudo žmones ..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių