Quantcast

Kinijos pareigūnai sulaikė naujienų agentūros „Bloomberg“ darbuotoją

Naujienų agentūra „Bloomberg“ penktadienį pranešė, kad Kinijos pareigūnai sulaikė jos biure Pekine dirbančią Haze Fan. Pasak agentūros, Kinijos valdžia įtaria, kad ši darbuotoja „kelia grėsmę šalies nacionaliniam saugumui“.

„Mes labai nerimaujame dėl jos ir aktyviai bendraujame su Kinijos pareigūnais, kad geriau suprastume situaciją. Mes darome visa, kad ją palaikytume, ir tuo pat metu stengiamės gauti papildomos informacijos“, - sakė „Bloomberg“ atstovas.

Haze Fan paskutinį kartą susisiekė su vienu iš biuro redaktorių pirmadienį apie 11 val. 30 min. Pekino laiku. Netrukus po to saugumo tarnybos darbuotojai civiliniais drabužiais išsivedė ją iš namų, praneša agentūra. Kinijos URM kol kas nekomentuoja šios informacijos.

Haze Fan – KLR pilietė, ji pradėjo dirbti naujienų agentūroje „Bloomberg“ 2017 metais. Anksčiau ji bendradarbiavo su kitomis užsienio žiniasklaidos priemonėmis, be kita ko, su JAV televizijos kanalu CNBC, Kanados CBC ir Kataro “Al Jazeera“.

Kinijos piliečiai gali dirbti tik padėjėjais rengiant naujienas užsienio agentūrų biuruose Kinijoje ir neturi teisės rengti nepriklausomų reportažų.


Šiame straipsnyje: Kinijabloombergareštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių