Quantcast

Izraelio pajėgos praneša apie tuneliuose nukautus „Hamas“ teroristus

Izraelio kariuomenė praneša per mūšius prieš islamistinį „Hamas“ judėjimą Gazos Ruože daug savo priešininkų nukovusi tuneliuose. Tai patvirtino ir „Hamas“ teroristai, kurie pasidavė smarkių mūšių alinamame Chan Juniso mieste, ketvirtadienį pranešė kariuomenė tinkle „Telegram“.

Esą sunaikinta šimtų metrų tunelių sistema ir smarkiai paveikti „Hamas“ koviniai ir vadovavimo pajėgumai regione. Šių duomenų nepriklausomai patikrinti kol kas nėra galimybės.

Pasak pulkininko Micky‘io Shawrito, vien tik viename tunelyje pietuose nukauta 20 teroristų. Kovų teritorijoje praktiškai nėra nekarinės infrastruktūros, citavo jį laikraštis „Jerusalem Post“. „Hamas“ esą beveik kiekvieną gyvenamąjį namą, ligoninę ir kone kiekvieną mokyklą panaudoja terorui.

Izraelis sulaukia didelės užsienio kritikos dėl daugybės žuvusių civilių bei didžiulių ir civilinės infrastruktūros bei gyvenamųjų namų sugriovimų.

„Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo Sveikatos ministerijos duomenimis, iki šiol čia žuvo daugiau kaip 22 tūkst. palestiniečių ir per 57 tūkst. buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Teroristai - žydai.

Pilietis

Pilietis portretas
Teroristai-žydai, o hamasas-kovotojai už laisve
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių