Quantcast

Maroke mirė antras iš trijų ispanų speleologų

  • Teksto dydis:

Tik vienas iš trijų ispanų speleologų, kurie buvo įstrigę giliame tarpeklyje Maroko Aukštojo Atlaso kalnuose, sekmadienį po sudėtingos gelbėjimo operacijos buvo iškeltas gyvas, pranešė pareigūnai.

Visi trys speleologai šeštadienio rytą – kelios dienos po to, kai dingo atsiskyrę nuo devynių ispanų grupės tyrinėti kito urvo, – buvo surasti gyvi. Tačiau šeštadienį vakare pareigūnai pranešė, kad vienas iš tų trijų ispanų, Gustavo Viruesas (Gustavas Viruesas), mirė gelbėtojams bandant pasiekti trijulę 400 m gylio tarpeklio dugne, sunkiai pasiekiamame rajone.

Pareigūnai Pietų Maroke esančiame Varzazato mieste sakė, kad kiti du vyrai buvo „sužeisti“ ir kad jiems prieš planuojamą evakuaciją buvo suteikta pirmoji pagalba.

Tačiau sekmadienį vakare Ispanijos vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad 41 metų Jose Antonio Martinezas (Chosė Antonijus Martinesas) taip pat mirė laukdamas išgelbėjimo.

Jis buvo susilaužęs kojas ir patyręs galvos sužeidimą, Ispanijos visuomeninei televizijai sakė jo žmona.

27 metų policininkas Juanas Bolivaras (Chuanas Bolivaras) yra vienintelis tą incidentą išgyvenęs žmogus. Jis buvo iškeltas iš tarpeklio ir gabenamas į ligoninę Varzazate, visuomeninei televizijai sakė šaltiniai Ispanijos vidaus reikalų ministerijoje.

Trijulė priklausė devynių ispanų grupei, kuri pasidalijo kovo 29 dieną, kad ištirtų skirtingus urvus. Jie planavo susitikti Varzazate, bet kai minėti trys speleologai nepasirodė iki antradienio popietės, jų bendražygiai informavo pareigūnus.

Dingusius speleologus paieškos komandos aptiko Tarmasto regione, bet šeštadienį tvyrojęs tirštas rūkas trukdė gelbėjimo operacijai, sakė pareigūnai, kurie pridūrė, kad tų trijų turistų nelydėjo jokie profesionalūs gidai.

Teritorijoje, kurioje keliavo tie turistai, esama apie 4 km aukščio viršukalnių, kurias dar dengia sniegas po atšiaurios žiemos, nors pastarosiomis dienomis ten staigiai atšilo.

Baiminantis, kad jie galėjo būti užklupti staigaus potvynio dėl sparčiai tirpstančio sniego, buvo surengtos intensyvios paieškos iš oro ir ant žemės.

Varzazato pareigūnai anksčiau sakė, kad jie nukrito nuo kelių šimtų metrų aukščio uolos.


Šiame straipsnyje: Marokasekspedicijaispanasmirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių