Quantcast

JAV naikintuvas F-16 susidūrė su lengvuoju lėktuvu

  • Teksto dydis:

JAV oro pajėgų naikintuvui F-16 antradienį susidūrus su lengvuoju lėktuvu virš Pietų Karolinos valstijos žuvo du žmonės, o lėktuvų nuolaužos pabiro didelėje šlapynių ir ryžių laukų teritorijoje.

Per šią katastrofą žuvo abu žmonės, skridę lengvuoju lėktuvu „Cessna“, kuris buvo visiškai sunaikintas, sakė Nacionalinės transporto saugumo valdybos (NTSB) atstovas Peteris Knudsonas (Piteris Knudsonas), pridūręs, kad naikintuvo pilotas katapultavosi ir „veikiausiai nenukentėjo“.

Shaw (Šo) oro pajėgų bazės, įsikūrusios Samterio mieste, atstovė sakė, kad pilotas buvo išvežtas į bazę ir kad jo būklė stebima.

Kol kas neaišku, kodėl įvyko susidūrimas ir kur skrido abu lėktuvai, bet NTSB pradėjo tyrimą.

Orlaivių nuolaužos buvo pažirusios didelėje teritorijoje, bet nebuvo pranešimų, kad jos krisdamos būtų sužalojusios žmonių arba apgadinusios pastatų, sakė Berlio apygardos administracijos atstovas Michaelas Mule'as (Maiklas Miulas).

Vietos gyventojas Wayne'as Ware'as (Veinas Veras) sakė dienraščiui „The Post and Courier of Charleston“, kad buvo išėjęs pasivaikščioti, kai išgirdo lėktuvų susidūrimo trenksmą, nors paties smūgio nematė.

„Atsisukau ir pamačiau reaktyvinį lėktuvą. Iš dangaus pradėjo kristi nuolaužos“, – pasakojo W.Ware'as ir pridūrė, kad naikintuvo variklis nukrito vienoje stovyklavietėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių