Quantcast

Izraelis sumokės Turkijai 20 mln. dolerių kompensaciją

  • Teksto dydis:

Izraelis ir Turkija pasiekė proveržį, susitarę užbaigti šešerius metus tvyrojusią priešpriešą, o žydų valstybė įsipareigojo sumokėti 20 mln. JAV dolerių (18,14 mln. eurų) kompensaciją už 2010 metais surengtą specialiųjų pajėgų reidą, nusinešusį turkų aktyvistų gyvybių, pirmadienį pranešė Turkijos premjeras Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas).

Sutartyje taip pat numatoma, kad abi šalys „kiek įmanoma greičiau“ apsikeis ambasadoriais, B.Yildirimas sakė per spaudos konferenciją Ankaroje.

Abi pusės kelis mėnesius stengėsi peržengti nesantaiką, rengdamos derybas trečiosiose šalyse.

Naujoji sutartis numato, kad Turkija galės teikti pagalbą palestiniečiams „Hamas“ valdomame anklave, pažymėjo B.Yildirimas.

„Taigi mūsų pirmasis laivas, pakrautas daugiau kaip 10 tūkst. tonų humanitarinės pagalbos krovinių, penktadienį išplauks į Izraelio Ašdodo uostą“, – pridūrė jis.

Ši sutartis bus pasirašyta antradienį, o po to abi šalys pradės jos ratifikavimo procesą. Pasak Turkijos premjero, Ankara artimiausiomis savaitėmis pasiųs savo ambasadorių į Tel Avivą.

Paklaustas, ar Turkijos įsipareigojimai padės užkirsti kelią „Hamas“ atakoms prieš Izraelį, B.Yildirimas atsakė: „Tai nėra paliaubų sutartis. Sudarėme susitarimą su Izraeliu, kad normalizuotume santykius.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių