Quantcast

Dėl tribunolo „Malaysia Airlines“ katastrofos kaltininkams – galimas Rusijos veto

  • Teksto dydis:

Rusija tikriausiai blokuos ST balsavimą dėl tribunolo „Malaysia Airlines“ katastrofos kaltininkams

Rusija trečiadienį tikriausiai vetuos Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją, kuri įpareigoja įsteigti tarptautinį tribunolą, kuriam būtų patikėta persekioti asmenis, atsakingus už pernai Ukrainoje įvykusią oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvo katastrofą.

Saugumo Tarybos posėdyje tikriausiai liesis emocijos, kai Nyderlandų, Australijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrai dėstys savo argumentus dėl būtinybės užtikrinti teisingumą po tragedijos, nusinešusios visų 298 žmonių, buvusių reiso MH17 lėktuve, gyvybes. Šios šalys priklauso penkių valstybių grupei, tiriančiai incidentą, per buvo numuštas tas laineris.

Ukraina ir Vakarų šalys įtaria, kad Malaizijos lėktuvui smogė raketa „žemė-oras“, paleista Rusijos karių arba Maskvos palaikomų separatistų Rytų Ukrainoje. Rusija tai kategoriškai neigia.

Maskva sakė nepritarianti siūlomai rezoliucijai ir pateikė kitokią dokumento versiją, kuriame reikalaujama įvykdyti teisingumą tos tragedijos kaltininkams, bet nesiūloma įkurti tribunolą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viciunia

viciunia portretas
A vagie kepure dega?Nesolidu.Jei RUSIJA nieko deta-ko bijoti?Neponimaju.

idomu

idomu portretas
Kada ukrainos banditai numuse Rusijos lektuva,ukraina net neatsiprase.Vagis kucma pasake kad visko buna gyvenime.Europos sunsnukiai pratylejo.Pasirodo tada skrydo ne zmones o dabar skrydo zmones.Reikejo tada teisti ukrainos banditus,ir Rusija dabar nebutu pries.Amerika numuse keleivini lektuva,kvailas busas iskarto pareiske kad amerika niekad neatsiprasys uz numusta lektuva.Dabar europos banditai nori suversti kalte ant Donbaso kariu ir apkaltinti Rusija,nors zydu banditai ir jankiai zino kad numuse lektuva zydu banditai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių