Quantcast

Bangladeše hinduistai nužudė islamistu įtartą jaunuolį

  • Teksto dydis:

Bangladeše islamistu įtartas jaunuolis, sulaikytas įtarus, kad jis sukapojo ir sunkiai sužeidė hinduistą mokytoją, buvo nušautas šeštadienį per susišaudymą, pranešė policija.

19-metis Golamas Faizullah Fahimas (Golamas Faizula Fahimas), sulaikytas apklausai, buvo nušautas kaimo vietovėje, kai, ieškodami jo bendrininkų, policininkai vežė jį prie upės, bet buvo užpulti.

„Piktadariai ėmė šaudyti į policijos furgoną, kai mes atvažiavome netoli džiuto ūkio. Kilo susišaudymas, po kurio pamatėme, kad Fahimas yra peršautas ir sužeistas. Jis mirė, kai mes atvežėme jį į ligoninę“, – sakė Sarwaras Hossainas (Sarvaras Hosainas), Madarapuro policijos viršininkas.

Madarapuro gyventojai G.F.Fahimą sučiupo trečiadienį, kai jis kartu su dviem įtariamais islamistais užpuolė ir sužeidė 50-metį matematikos mokytoją Riponą Chakrabarti (Riponą Čakrabartį), kuris yra hinduistas, nurodė policija.

Šis incidentas buvo vienas iš virtinės islamistų surengtų panašių išpuolių prieš pasaulietiškus aktyvistus, rašytojus, religinių mažumų atstovus

Vėliau policija tvirtina nustačiusi, kad G.F.Fahimas mokėsi kolegijoje ir priklausė uždraustai islamistų grupuotei „Hizb ut-Tahrir“. Ji uždrausta keliose valstybėse, tarp jų ir Bangladeše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių