Quantcast

Ženevos oro uoste vėlavo arba buvo atšaukti kai kurie skrydžiai

  • Teksto dydis:

Dėl darbuotojų streiko Ženevos tarptautiniame oro uoste sekmadienį per šventinį piką vėlavo arba buvo atšaukti kai kurie skrydžiai.

Darbuotojai pradėjo streiką 4 val. ryto vietos (5 val. Lietuvos), protestuodami prieš darbdavio – paslaugų įmonės DNATA („Dubai National Air Transport Association“) – sudarytas sąlygas.

DNATA darbuotojai, kurie aptarnauja maždaug penktadalį per Ženevos tarptautinį oro uostą vykstančių skrydžių, streikuodami reikalavo „orumo nežeminančių darbo sąlygų ir padoraus darbo užmokesčio“, socialiniame tinkle „X“ pranešė viešojo sektoriaus profesinė sąjunga SSP.

Ankstų sekmadienio rytą oro uoste streikuoti susirinko apie 80 darbuotojų, dėvinčių ryškiai geltonas saugos liemenes ir mojuojančių profsąjungų vėliavomis ir plakatais su tokiais užrašais kaip: „DNATA mane žudo“ ir „Nesaugus darbas reiškia įšaldytus skrydžius“.

Oro uostas pripažino, kad dėl darbuotojų streiko vėlavo skrydžiai įtempčiausiu kalėdinio piko metu.

„Kai kurie paslaugų teikėjo darbuotojai šiandien streikuoja, todėl tai turi įtakos mūsų veiklai“, – sakoma pranešime ir atsiprašoma keleivių už nepatogumus.

Ženevos oro uosto atstovas spaudai Ignace'as Jeanneratas (Ignasas Žaneratas) pabrėžė, kad skrydžiai, su kuriais nesusiję DNATA darbuotojai, vyksta kaip įprastai.

„Dauguma operacijų vyksta labai sklandžiai“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių