Quantcast

Už korupciją nuteistas buvęs Austrijos europarlamentaras pralaimėjo apeliaciją

  • Teksto dydis:

Buvęs Austrijos vidaus reikalų ministras Ernstas Strasseris (Ernstas Štraseris), anksčiau taip pat dirbęs Europos Parlamente, pirmadienį galutinai pralaimėjo apeliacinį procesą byloje, kurioje jis buvo nuteistas kalėti už pasiūlymą pakeisti Briuselio teisės aktus už pinigus.

Tačiau Austrijos aukščiausiasis tribunolas pusmečiu sutrumpino susikompromitavusiam centro dešiniosios stovyklos politikui šių metų kovą žemesnės instancijos teismo skirtą 3,5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Jis turės išvykti į kalėjimą artimiausiomis savaitėmis.

E.Strasseris, vadovavęs Austrijos VRM 2000–2004 metais, 2010-aisiais buvo slapta nufilmuotas su priedanga dirbusių Britanijos laikraščio „Sunday Times“ žurnalistų, kai pareiškė, kad jis iš kiekvienų savo klientų ima po 100 tūkst. eurų (345 tūkst. litų) per metus mainais už savo pastangas pakeisti jų naudai Europos Sąjungos (ES) įstatymų projektus.

„Žinoma, esu lobistas“, – H.Strasseris pareiškė per vieną iš tų nufilmuotų susitikimų su žurnalistais.

„Tačiau mokestis, kurį mano klientai man moka per metus – 100 tūkst. eurų ... Dabar turiu penkis (klientus) ir tikiuosi rytoj turėti šešis ... Jūs būtumėt septinti“, – aiškino jis.
E.Strasseris, kuriam dabar 58 metai, atsistatydino 2011-aisiais, kai „Sunday Times“ paskelbė šią istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių