Quantcast

Ukraina uždraudė Rusijos piliečiams stebėti rinkimus

  • Teksto dydis:

Likus dviem mėnesiams iki prezidento rinkimų, Ukrainos parlamentas uždraudė Rusijos piliečiams stebėti rinkimus.

Už tai ketvirtadienį balsavo parlamentarų dauguma. Atitinkamu įstatymu norima užkirsti kelią Rusijos kišimuisi į rinkimus, Kijeve argumentavo iniciatyvos šalininkai.

Prieš tai vyriausybės atstovai kategoriškai pasisakė prieš tai, kad rusai būtų akredituoti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojų misijai. Ši nuostata galioja visiems rinkimams Ukrainoje.

Pirmasis prezidento rinkimų ratas vyks kovo 31-ąją. Iki šiol oficialiai užregistruoti 38 kandidatai, tarp jų - dabartinis šalies vadovas Petro Porošenka. Apklausos rodo, kad jis gali nepatekti į antrąjį ratą. Spalio gale, be to, Ukrainoje turėtų būti rengiami parlamento rinkimai.

Po Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos ir Maskvos paramos separatistams šalies rytuose Kijevas kalba apie karą su kaimyne. Nuo konflikto pradžios Kijevas sugriežtino įvažiavimo taisykles Rusijos valstybės piliečiams, ypač - kariauti tinkamo amžiaus vyrams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apolinaras

Apolinaras portretas
Rinkimus privalo stebėti tik Parošenkai palankūs stebėtojai, kiti yra nepatikimi! Ir su tokia šalimi ES palaiko "draugiškus" RYŠIUS?!?

Teisingai-

Teisingai- portretas
Kad ir kas butų, iš kacapyno sąžiningo “žaidimo” nelauk. Burliokai ir liks burliokais, ir nėr cia ką ir pridėt.

durnynas

durnynas portretas
Idiotų šalis......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių