Quantcast

U. Paetas: Estija vertina JAV solidarumą su sąjungininkėmis

  • Teksto dydis:

Estija labai aukštai vertina Jungtinių Valstijų solidarumą su sąjungininkėmis, pareiškė ketvirtadienį Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas (Urmas Pejetas) , susitikęs Vašingtone su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry (Džonu Keriu).

„JAV buvimas ir matomumas Europoje yra labai svarbūs Estijai, – sakė ministras. – Besikeičiant saugumo situacijai, būtina imtis bendrų priemonių NATO atgrasinamajai galiai padidinti“.

Estija tikisi, kad per NATO viršūnių susitikimą Velse bus tariamasi kaip stiprinti kolektyvinę gynybą ir kad bus susitarta dėl nuolatinio atgrasinimo užtikrinimo Baltijos regione, sakė U.Paetas.

„Mes dėkojame Jungtinėms Valstijoms už jų dalyvavimą mūsų oro policijos misijoje – jau ketvirtą kartą nuo 2014-ųjų pradžios, ir už operacijos pastiprinimą šešiais naikintuvais F-15 bei JAV karinio personalo atsiuntimą į Estiją“, – pridūrė ministras.

Pažymėjęs, kad JAV ir Europa kartu veikia krizei Ukrainoje įveikti, U.Paetas pasidžiaugė dėl „JAV ryžtingų veiksmų saugumui užtikrinti“ ir pažymėjo, kad ESBO stebėtojų sulaikymas Ukrainoje yra neleistinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių