Quantcast

Turkijos parlamento užsienio reikalų komitetas pritarė Švedijos stojimui į NATO

  • Teksto dydis:

Turkijos parlamento užsienio reikalų komitetas antradienį pritarė Švedijos siekiui prisijungti prie NATO, naujienų agentūrai AFP sakė opozicijos įstatymų leidėjas.

Stokholmo paraiška dėl narystės Aljanse dabar bus svarstoma parlamente, kuriame daugumą turi prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) valdantysis aljansas.

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas pasidžiaugė dėl šios iš Turkijos atėjusios žinios.

„Palankiai vertinu Turkijos parlamento Užsienio reikalų komiteto balsavimą dėl Švedijos narystės NATO ratifikavimo“, – sakė jis, ragindamas Turkiją ir Vengriją kuo greičiau užbaigti ratifikavimo procesą.

Po to, kai Rusija praėjusiais metais įsiveržė į Ukrainą, Švedija ir Suomija atsisakė dešimtmečius trukusio karinio neprisijungimo principo, siekdamos prisijungti prie JAV vadovaujamos gynybos organizacijos.

Jų paraiškoms skubiai pritarė visos NATO narės, išskyrus Turkiją ir Vengriją. Šios dvi šalys galiausiai nusileido ir balandžio mėnesį Suomija tapo 31-ąja Aljanso nare. Visgi Turkija ir Vengrija liko vienintelės organizacijos narės, neratifikavusios Švedijos paraiškos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Kokia organizacija, ar koks Viešpats paskyrė teroristinę rassiją nurodinėti šiai Planetai - kas, kaip ir su kuo turime gyventi?!!! O baisiausiai, kad kur tik jie prisiliečia - žmonių kraujas liejasi upeliais...

Jonas

Jonas portretas
Prieš 20 metų ir Putinas siūlėsi priimamas į NATO, bet jam buvo parodyta š........a. Ir gerai, nes tokiems vietą su Š Korėja ,Iranu ir kt. diktatūrom.

KAS GALI ATSAKYTI?...

KAS GALI ATSAKYTI?... portretas
Kokia organizacija, ar koks Viešpats paskyrė teroristinę Ameriką nurodinėti šiai Planetai - kas, kaip ir su kuo turime gyventi?!!! O baisiausiai, kad kur tik jie prisiliečia - žmonių kraujas liejasi upeliais.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių