Quantcast

Šaltinis: Azerbaidžanas tarp pabėgėlių iš Kalnų Karabacho ieško įtariamų karo nusikaltėlių

  • Teksto dydis:

Azerbaidžano pasieniečiai ieško karo nusikaltimais įtariamų asmenų tarp žmonių, bėgančių į Armėniją iš Kalnų Karabacho, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis vyriausybėje.

„Azerbaidžanas ketina taikyti amnestiją armėnų kovotojams, Karabache sudėjusiems savo ginklus. Tačiau tie, kas per Karabacho karus įvykdė karo nusikaltimų, turi būti perduoti mums“, – sakė šaltinis, aiškindamas, kodėl kariauti tinkamo amžiaus vyrams prie paskutinio patikros posto pasienyje nurodoma pažvelgti į kamerą.

Per pastaruosius tris dešimtmečius Armėnija ir Azerbaidžanas kariavo du karus dėl Kalnų Karabacho – armėnų etninio anklavo, tarptautinės bendrijos pripažįstamo Azerbaidžano teritorija.

Įtariama, kad per pirmąjį karą 10-e dešimtmetyje abi pusės vykdė civilių gyventojų žudynes ir šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus.

Azerbaidžano pajėgos šeštadienį pareiškė, kad kontroliuoja Chodžali, kur žuvo šimtai civilių gyventojų, kai jį 10-e dešimtmetyje užėmė Armėnijos pajėgos.

Praėjusią savaitę separatistai sutiko sudėti ginklus po žaibiško Azerbaidžano puolimo. Kalnų Karabacho kontrolė galiausiai atiteko Baku.

Azerbaidžanas sekmadienį taip pat atidarė Lačino koridorių – vienintelį kelią, vedantį iš armėnų separatistų tvirtovės Stepanakerto į Armėniją.

Pareigūnai antradienį pranešė, kad iki šiol iš regiono į Armėniją jau pasitraukė daugiau kaip 13 tūkst. gyventojų, o kas valandą sieną kerta šimtai žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestutis

Kestutis portretas
Gaudyt ir teist tuos teroristus separtisus! Karabach Azerbaidzan!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių