Quantcast

S. Lavrovas ESBO konferencijoje JAV ir ES diplomatus išvadino bailiais

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį užsipuolė savo kolegas iš JAV ir ES, išvadindamas juos „bailiais“ dėl to, kad jie iš kasmetinio Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) susitikimo pasišalino dar jam nesibaigus.

Išvyko ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, ir ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis, kalbėdamas spaudos konferencijoje dviejų dienų Skopje vykusio susitikimo rezultatams apžvelgti sakė S. Lavrovas.

„Kodėl taip yra?“, – pridūrė S. Lavrovas. „Na, jie turbūt mano, kad jie tokiu būdu demonstruoja savo ketinimus izoliuoti Rusiją. Bet aš manau, kad jie paprasčiausiai yra bailiai, jie bijo bet kokio nuoširdaus ir faktais pagrįsto dialogo.“

A. Blinkenas ir J. Borrellis Skopje šią savaitę lankėsi susitikimą surengusios Šiaurės Makedonijos kvietimu. Tačiau A. Blinkenas turėjo vykti į Izraelį, kur dėl karo Gazoje šiuo metu tvyro labai didelė įtampa.

Po Rusijos karo Ukrainoje pradžios praėjus daugiau nei 21 mėnesiui, viešumoje pasirodantys Rusijos atstovai neretai naudojasi proga apkaltinti Vakarus už visiškai pašlijusius santykius, taip pat kaltindami juos nenoru pradėti dialogą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keisčiausia,kad tie ,iš kurių

Keisčiausia,kad tie ,iš kurių  portretas
šita putininė kiaulė viešai tyčiojasi, įsileidžia ją į visus savo organizacijų renginius .Apgailėtini liurbiai.

Primatai

Primatai portretas
Ar bene pamirso zooparko vartus uzdaryti?

Jis teisus

Jis teisus portretas
Ir dar apsisike AMERO-NATO-TRATINIAI UTELIUKAI.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių