Quantcast

Popiežius Pranciškus vyksta į Marselį, Europoje didėjant priešiškumui migrantų atžvilgiu

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus penktadienį pradeda vizitą Prancūzijos uostamiestyje Marselyje, kuriame nuo seno gyvena įvairių tautų ir religijų žmonės, norėdamas paraginti priimti migrantus Viduržemio jūros regione.

Tai vis vienišesnis balsas Europoje, kur kai kurios šalys, norėdamos sulaikyti naują būsimų pabėgėlių antplūdį, vis dažniau pasienyje stato tvoras, siūlo apgręžti migrantus ir kalba apie jūrų blokadą.

Nors Pranciškus pirmininkauja baigiamajai Viduržemio jūros šalių vyskupų susitikimo sesijai, tačiau penktadienį prasidedančio dviejų dienų vizito tikslas – pasiųsti žinią ne tik katalikams Europoje, bet ir Šiaurės Afrikoje ir už jos ribų.

Po maldų Marselio bazilikoje Pranciškus surengs tarpkonfesinę maldą prie paminklo, skirto žuvusiems jūroje, kurių, Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, nuo 2014-ųjų buvo 28 tūkstančiai.

Pranciškus, kuris jau seniai apgailestauja, kad Viduržemio jūra tapo didžiausiomis pasaulio kapinėmis, savo vizitą patvirtino prieš kelis mėnesius, tačiau jis vyksta tuo metu, kai Italija vėl susiduria su išaugusiu migrantų, plaukiančių palaikėmis valtimis iš Tuniso, skaičiumi.

Po to, kai praėjusią savaitę į Lampedūzą atvykusių migrantų skaičius trumpam viršijo 6,1 tūkst. salos gyventojų skaičių, Italijos premjerė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) vėl paragino blokuoti migrantų laivų išplaukimą ir paskelbė apie naujus centrus, kuriuose bus laikomi prieglobsčio negavę asmenys, kol juos bus galima išsiųsti namo.

Prancūzija sustiprino kontrolę pasienio zonoje prie savo pietinės sienos su Italija, esančios už kelių valandų kelio automobiliu nuo Marselio, ir pradėjo su dronais stebėti Alpių regioną, kad sulaikytų bandančius į šalį patekti migrantus.

Artėjant Europos Parlamento rinkimams ir kraštutiniams dešiniesiems prieštaraujant centristinės vyriausybės pasiūlytoms priemonėms, Prancūzijos vyriausybės pareigūnai laikosi tvirtos pozicijos.

„Prancūzija nepriims migrantų iš Lampedūzos“, – šią savaitę nacionalinei televizijai TF1 sakė Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas).

Jis teigė, kad „priimdami daugiau žmonių nesustabdysime srauto, kuris akivaizdžiai veikia mūsų gebėjimą juos integruoti“.

Marselio arkivyskupas kardinolas Jeanas-Marcas Aveline'as (Žanas Markas Avelinas), kuris pats gimė Alžyre ir vaikystėje persikėlė į Prancūziją, sakė, kad tokios agresyvios priemonės nėra išeitis. Tačiau jis taip pat sakė, kad naivios ir taikdariškos kalbos apie tai, kad visi kartu gyvens ilgai ir laimingai, yra tokios pat neveiksmingos.

Būdama arti migrantų ir gyvendama tarp jų „Bažnyčia turi gerai įvertinti šias blogybes ir rasti kelią, kuris nebūtų nei ideologiškai naivus, nei agresyvus dėl ypatingų interesų, bet pranašiškas“, sakė jis žurnalistams Romoje prieš pontifiko vizitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kam juos jūroje gelbėti.Reikia prie Tuniso praplaukti su kruiziniai laivais susodinti visus ir saugiai nugabenti.Nereiks pontfikui verkti

RICHARD

RICHARD portretas
SITOJ KADENSIJOJ KAZKAS NE TAIP::::PRAVOSLAVU VIERHU PASKIRTAS KGB SNIPAS GUNDIAJEVAS;;TEN VISI TIPO POPAI KGB DARBUOTOJAI ;;NU KAM TARNAUJA SITAS KATALIKU VIERHAS ISVIS NEBEAISKU?????NEGI TAIP PAT MASKVOS ZMOGUS???JIS NAIKINA EUROPA

Pakrante

Pakrante portretas
Šiaip siulyciau visus emigrantus priimti į Vatikaną !
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių