Quantcast

Politikos pensininko laukia kalėjimas

Dešimtmečiais nuo Temidės sėkmingai išsisukinėjęs Italijos ekspremjeras Silvio Berlusconi pagaliau įkliuvo. Už finansinius sukčiavimus teismas skyrė jam ketverių metų kalėjimo bausmę.

Juodosios sąskaitos

76 metų politikui ir žiniasklaidos magnatui taip pat uždrausta trejus metus eiti pareigas valdžios institucijose ir nurodyta mokesčių tarnyboms sumokėti 10 mln. eurų.

S.Berlusconi ir jo partneriai žiniasklaidos bendrovėje "Mediaset" buvo kaltinami tuo, kad pirkdami amerikietiškų filmų transliavimo teises dirbtinai padidindavo kainą, o tikrosios ir išpūstosios kainų skirtumą pervesdavo į juodąsias sąskaitas Šveicarijoje bei Bahamų salose.

Buvęs premjeras, išklausęs nuosprendį Milano teismo salėje, žada jį skųsti.

"Kol kas nedarysiu jokių pareiškimų. Iš pradžių noriu susipažinti su nuosprendžio detalėmis", – vakar sakė ekspremjero advokatas Niccolo Ghedini.

Karjeros saulėlydis

S.Berlusconi dėl savo verslo reikalų teisiamųjų suole atsiduria ne pirmą kartą, bet iki šiol jam visuomet pavykdavo išlipti iš vandens sausam. Jis arba būdavo išteisinamas, arba teismas nutraukdavo bylas suėjus senaties terminui.

S.Berlusconi pastaruosius du dešimtmečius buvo vienas įtakingiausių Italijos politikų. Praėjusių metų lapkritį jis buvo priverstas palikti premjero postą, o šį mėnesį paskelbė, kad neketina dalyvauti kitų metų rinkimuose.

Buvusiam premjerui, kuris buvo laikomas gaivaus oro gūsiu, kai praėjusio amžiaus paskutinį dešimtmetį po politinės korupcijos ir skandalų periodo įsiveržė į politikos areną, smarkiai pakenkė jo paties sukčiavimo bei sekso skandalai, dėl kurių jis neteko daug šalininkų.

Seksas su nepilnamete

Milano teismas nagrinėja dar vieną bylą, kurioje S.Berlusconi kaltinamas mokėjęs už seksą su 17-mete prostitute – Maroke gimusia egzotiškų šokių šokėja Karima el Mahroug. Ekspremjeras taip pat kaltinamas tuo, kad pasinaudojo savo, kaip premjero, padėtimi, ir spaudė policiją ją paleisti, kai ji 2010 m. gegužę buvo areštuota už smulkią vagystę.

Už naudojimąsi nepilnametės prostitutės paslaugomis Italijoje skiriamos kalėjimo iki trejų metų bausmės, o už piktnaudžiavimą įgaliojimais – kalėjimas iki 12 metų.

Tiek S.Berlusconi, tiek K.el Mahroug neigia turėję lytinių santykių. Tačiau prokurorai savo kaltinimus grindžia telefoninių pokalbių įrašais ir vakarėlių svečių parodymais. Tarp 78 liudytojų yra futbolininkas Cristiano Ronaldo, Holivudo žvaigždė George’as Clooney ir jo mergina, taip pat Italijos modelis ir televizijos žvaigždė Elisabetta Canalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių