Quantcast

Po A. Navalno mirties V. Putinas paaukštino kelis kalėjimų tarnybos pareigūnus

Praėjus kelioms dienoms po Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno mirties, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paaukštino kelis Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) pareigūnus.

FSIN vadovo pavaduotojas Valerijus Bojarinevas, kuriam suteiktas vidaus tarnybos generolo pulkininko laipsnis, buvo asmeniškai atsakingas už A. Navalno kankinimą kalėjime, antradienį „Telegram“ kanale rašė A. Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) direktorius Ivanas Ždanovas. „Tai tikriausiai reikia suprasti kaip atvirą V. Putino atlygį už kankinimus“, – pridūrė jis.

2023 m. liepą paaiškėjo, kad V. Bojarinevo nurodymu opozicionieriui buvo apribota galimybė įsigyti maisto produktų ir kasdieninio poreikio prekių. Paprastai kaliniams leidžiama kalėjimo parduotuvėje savo lėšomis nusipirkti maisto produktų ir taip kiek pagerinti jiems skiriamą skurdų davinį. Pasak I. Ždanovo, V. Bojarinevas buvo atsakingas ir už A. Navalno engimą.

Apie 53-ejų pareigūno paaukštinimą tapo žinoma, kai pirmadienį prezidento dekretas buvo paskelbtas teisinėje duomenų bazėje. Be V. Bojarinevo generolo laipsnis suteiktas dar trims FSIN pareigūnams.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas paneigė esant ryšį tarp A. Navalno mirties ir paaukštinimų. Tai visiškai įprasta procedūra, teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Ką bepridurti, didžiulė pagarba Rusijos prezidentui!

chutin puilo

chutin puilo portretas
Kada tą kaliausę užlenks?

Labai

Labai  portretas
gerai padarė, šaunuolis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių