Quantcast

Pareiškimas: JAV karių išvedimas iš Nigerio bus baigtas iki rugsėjo 15 dienos

  • Teksto dydis:

JAV karių išvedimas iš Nigerio, Vakarų Afrikos valstybės karinių vadovų reikalavimu, prasidėjo ir bus baigtas ne vėliau kaip rugsėjo 15 dieną, sakoma sekmadienį paskelbtame bendrame pareiškime.

Abi šalys paskelbė pasiekusios susitarimą dėl kariuomenės išvedimo, o JAV pajėgos, dislokuotos kaip kovos su džihadistais misijos dalis, pradėjo pasitraukimo operaciją po to, kai Niamėjus pareiškė, kad amerikiečių karių buvimas yra neteisėtas.

Sprendimas priimtas po kelias dienas trukusių JAV gynybos departamento delegacijos ir Nigerijos kolegų derybų Niamėjuje šią savaitę.

Nigerio kariškiai per 2023-iųjų liepą įvykusį perversmą užgrobė valdžią ir kovą nutraukė karinio bendradarbiavimo susitarimą su Vašingtonu.

Jungtinės Valstijos Nigeryje turi apie 650 karių, o netoli Agadeso šalies šiaurėje yra didelė jų dronų bazė.

Bendrame pareiškime priduriama, kad JAV karių išvedimas jokiu būdu neturės įtakos ryšiams, susijusiems su Nigerio, vienos skurdžiausių pasaulio šalių, vystymusi.


Šiame straipsnyje: JAVkariaiNigerisdronaibazė

NAUJAUSI KOMENTARAI

dolerio kursas krentA

dolerio kursas krentA portretas
galvoju greit is europos bus isvedimas.... drebekit lanzbergininkai jusu turtai prisiplesti is runkeliu pavojuje ... rusvata puola...

CHA

CHA portretas
Daugiausiai laiko tokiems komentarams turi vatiniai tai klausimas ar čia toks jų darbas ?

> M, o kada vogė ? Tu propagandos vergas Durniau

> M, o kada vogė ? Tu propagandos vergas Durniau portretas
.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių