Quantcast

Pajamų mokestį mažins 2007 metų rudenį

Pajamų mokestį mažins 2007 metų rudenį

Prie pajamų mokesčio mažinimo bus grįžta ateinančių metų rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais, vakar sakė finansų ministras Zigmantas Balčytis.

Pasak jo, realu, kad gyventojų pajamų mokestis 2007 m. spalį bus sumažintas iki 24 procentų.

“Mažinamas bus tik pajamų mokestis, kadangi kiti mokesčiai yra konkurencingi, be to, Lietuva yra viena mažiausiai mokesčių surenkanti valstybė Europos Sąjungoje”, - sakė Z. Balčytis.

Ministro teigimu, neplanuojama ir įvesti galimybės už naują automobilį pridėtinės vertės mokestį (PVM) susigrąžinti ne tik įmonėms, bet ir gyventojams.

“Jeigu gyventojai galėtų susigrąžinti PVM už pirktą naują automobilį, atsirastų socialinė nelygybė, nes Lietuvoje naujus automobilius perka tik tie, kurie gali sau tai leisti, todėl jiems atsiradusi galimybė susigrąžinti PVM tik padidintų socialinį atotrūkį”, - aiškino finansų ministras.

Kalbėdamas apie pinigus, gautus už “Mažeikių naftos” bendrovę, Z. Balčytis sakė, kad šiuo metu pinigai yra padėti į Lietuvos banką su 5,2 proc. palūkanomis ir bus ten laikomi iki tos dienos, kai atrodys tinkamiausias metas JAV doleriais laikomas lėšas iškeisti į litus.

Pasak Z. Balčyčio, iš maždaug 2,2 mlrd. litų, gautų už “Mažeikių naftą”, kitąmet 700 mln. litų planuojama skirti gyventojų santaupų atkūrimui. Šiam tikslui dar 146 mln. litų yra numatyta ir kitų metų valstybės biudžete.

481 mln. litų bus skirta Vyriausybės programoms finansuoti. Iš jų 100 mln. litų grąžinti skolą dirbantiems pensininkams.

142 mln. litų bus skirta rezervo fondo papildymui, 388 mln. litų - pensijų reformai. Likusieji pinigai, Z. Balčyčio teigimu, bus stabiliai padėti ir nuolat investuojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių