Quantcast

Minėjimas suskaldė lenkus

Lenkija vakar minėjo prezidento Lecho Kaczyńskio žūties trejų metų sukaktį atskirose ceremonijose, atspindinčiose emocingą susipriešinimą šalyje, smarkiai padidėjusį po tos katastrofos.

Premjeras Donaldas Tuskas pareiškė pagarbą L.Kaczyńskiui ir kitoms 95 katastrofos aukoms per ceremoniją Varšuvos karių kapinėse ir sakė tikintis, kad "ateis diena, kai šios liūdnos, tragiškos Smolensko tragedijos metinės nebeišskirs lenkų".

O opozicijos surengtiems atskiriems atminimo renginiams vadovavo velionio prezidento brolis dvynys Jarosławas. Jis ir jo konservatyvios partijos "Įstatymas ir teisingumas" nariai sugiedojo nacionalinį himną kartu su keliais šimtais žmonių prie prezidentūros Varšuvoje ir taip pagerbė 96 tos avarijos aukas.

"Pabusk, Lenkija! Katynės ir Smolensko nusikaltimai – atakos prieš nepriklausomą Lenkiją", – skelbė mitingo dalyvių plakatai.

"Įstatymas ir teisingumas" palaiko poziciją, kad prezidentas buvo nužudytas per Rusijos sąmokslą ir dalį kaltės priskiria D.Tusko vyriausybei.

L.Kaczyńskio dukra vakar padėjo gėlių Vavelio pilyje Krokuvoje, kur palaidoti jos tėvas ir motina Maria, taip pat žuvusi sudužus prezidento lėktuvui.

"Mano skausmas toks pats stiprus, kaip prieš trejus metus", – Marta Kaczyńska sakė žurnalistams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių