Quantcast

Laukia dideli nemalonumai

Šie pageidavimai galbūt netrukus bus įgyvendinti. "WikiLeaks" vadovas J.Assange'as gali būti teisiamas Australijos teisme.

Baltieji rūmai sekmadienį piktai reagavo į tinklalapio "WikiLeaks" sprendimą paviešinti slapto JAV diplomatinio susirašinėjimo duomenis ir pavadino šį žingsnį beatodairišku ir pavojingu veiksmu, keliančiu grėsmę žmonių gyvybėms.

"Kad būtų aišku – tokie viešinimai kelia pavojų mūsų diplomatams, profesionaliems žvalgybos darbuotojams ir žmonėms visame pasaulyje, kurie kreipiasi į Jungtines Valstijas, prašydami pagalbos skatinant demokratiją ir atvirą valdymą", – sakoma Baltųjų rūmų atstovo spaudai Roberto Gibbso pranešime.

Jam pritarė ir kitų valstybių atstovai.

"Mes palaikome JAV administracijos troškimą panaikinti tai, kas ne tik kenkia valstybės autoritetui, jos tarnybų darbo kokybei, tačiau kelia grėsmę ir tiems vyrams bei moterims, kurie tarnauja šiai šaliai", – pareiškė Prancūzijos vyriausybės atstovas François Baroinas.

O JAV Kongreso narys respublikonas ir aukštas Nacionalinio saugumo reikalų komiteto narys Peteris Kingas nuėjo dar toliau ir paragino įtraukti "WikiLeaks" į teroristinių organizacijų sąrašą.

"Wikileaks" elgiasi taip, kaip elgiasi tik teroristai: pakerta Amerikos vyriausybės autoritetą, daro beatodairiškus veiksmus, kurie gali kainuoti žmonėms gyvybę", – sakė P.Kingas.

"Šios informacijos paskelbimas gali pakenkti žmonių, paminėtų šiuose dokumentuose, saugumui ir iš tikrųjų gali pakenkti JAV ir jų sąjungininkų, tarp jų Australijos, nacionalinio saugumo interesams" – sakė Australijos generalinis prokuroras Robertas McClellandas ir pridūrė, kad dabar vyriausybėje sudaryta darbo grupė, kuri tirs galimus "WikiLeaks" publikacijų padarinius.

J.Assange'o arešto orderis jau išduotas Švedijoje, kur jis įtariamas išprievartavimu ir seksualiniu priekabiavimu. "WikiLeaks" vadovas tai vadina specialiųjų tarnybų susidorojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių