Quantcast

Laukė Prezidento – bris iš krizės

Laukė Prezidento – bris iš krizės

Centro kairės bloką sudarančios frakcijos žada toliau laikytis kartu ir tikisi išlaikyti iniciatyvą formuojant naują valdančiąją koaliciją.

Tai po trečiadienį vykusio 53 balsus turinčių centro kairės frakcijų - socialdemokratų, valstiečių liaudininkų, “pilietininkų” ir liberalcentristų, seniūnų susitikimo pareiškė Valstiečių liaudininkų frakcijos vadovė Aldona Staponkienė.

“Mes ir toliau liekame prie tos nuostatos, kad būtent ši centro kairės frakcijų grupė yra stipriausias Seimo darinys ir dabar jau priklauso nuo derybų, kokia galėtų būti ateitis. Ar šis mūsų blokas po pirmo pasitikrinimo toliau plėsis - liberalais, socialliberalais arba “darbiečiais” pasikeitus kažkokioms aplinkybėms ar suradus formą, kaip šis centro kairės blokas galėtų gauti tylią kitų paramą svarbiems darbams”, - BNS antradienį po konsultacijų su įvairių frakcijų atstovais sakė socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas.

Neoficialiai teigiama, jog socialdemokratai gali pasiūlyti kitą kandidatą į Premjero postą ir kaip vienas realiausių šiuo atveju įvardijamas krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas.

Konservatoriai savo ruožtu žada pateikti Prezidentui kelis galimus planus, kaip išbristi iš susidariusios politinės krizės, tačiau šių planų kol kas neatskleidžia.

Prezidentas iš vizito Turkijoje grįžta ir jau artimiausiu metu žada pradėti konsultacijas su politinėmis partijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių