Quantcast

Kirgizijos parlamentas beveik vienbalsiai pritarė naujajai vyriausybei

  • Teksto dydis:

Kirgizijos parlamentas penktadienį didele balsų dauguma pritarė naujai vyriausybei. Už 50-mečio ministro pirmininko Muchamedkalio Abilgazijevo kabinetą Biškeke balsavo 114 parlamentarų iš 115.

Šis yra naujojo prezidento Soronbajaus Žeenbekovo sąjungininkas. Išvakarėse deputatai didele balsų dauguma balsavo už premjero Saparo Isakovo nušalinimą.

40-metis technokratas buvo laikomas buvusio prezidento Almazbeko Atambajevo patikėtiniu. 59-erių S. Žeenbekovas 2017 metų spalį laimėjo prezidento rinkimus. Tai buvo pirmasis taikus valdžios pasikeitimas nuo Kirgizijos nepriklausomybės 1991-aisiais. A. Atambajevas rėmė S. Žeenbekovą rinkimų kovoje, tačiau po to įtampa tarp abiejų politikų ėmė augti.

A. Atambajevas kritikavo kai kuriuos savo įpėdinio sprendimus dėl personalijų ir paragino jo brolį atsisakyti savo vietos parlamente. S. Žeenbekovas savo ruožtu atleido kelis aukštus A. Atambajevo atstovus.

Daugiausiai musulmoniška Kirgizija su savo 6 mln. gyventojų laikoma demokratiškiausia Vidurio Azijos šalimi - tačiau kartu politiškai nestabiliausia.

M. Abilgazijevas yra 30-asis vyriausybės vadovas nuo nepriklausomybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių