Quantcast

ES: Turkija negaili pastangų dėl bevizio režimo

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga pirmadienį pagyrė Turkiją už jos pastangas tenkinti reikalavimus beviziam kelionių režimui, kaip numatyta viename Ankaros susitarimo su Briuseliu punktų, kai sprendimas dėl tokio režimo turėtų būti priimtas šią savaitę.

Turkija reikalauja, kad jos piliečiams būtų leidžiama laisvai keliauti po Europos Sąjungos Šengeno zoną mainais už migrantų, kurie yra sugrąžinami iš Europos, priėmimą.

Europos Komisija trečiadienį turėtų priimti sprendimą, ar Turkija atitinka jai keliamus reikalavimus, tačiau daugelis iš 28 ES valstybių dėl to reiškė susirūpinimą.

„Kaip žinote, Komisija dirba su Turkija, siekdama užtikrinti, kad išskirtiniai reikalavimai, numatyti vizų režimo liberalizavimo veiksmų plane, būtų įgyvendinti“, – sakė Komisijos atstovė Mina Andrejeva žurnalistams.

„Turkija pastarosiomis savaitėmis ir dienomis įdėjo daug pastangų, kad atitiktų šiuos kriterijus, pavyzdžiui, reikalavimo dėl patekimo į darbo rinką sušvelninimą, atveriant kelią ne Sirijos pabėgėliams, ir savaitgalį pasiektą pažangą“, – pridūrė ji.

„Žinoma, Komisija įtrauks padarytą pažangą į ataskaitą, kuri bus priimta trečiadienį, todėl paprašysiu dar trupučio kantrybės šiuo klausimu“, – kalbėjo atstovė.

Turkija grasina pasitraukti iš sutarties, jeigu nebus patenkintas jos reikalavimas dėl bevizių kelionių jos piliečiams.

Vokietija ir Prancūzija siūlo įvesti „greitojo atsitraukimo mechanizmą“, kuris leistų atšaukti Turkijai bevizį režimą, jeigu daug turkų neteisėtai liktų ES šalyse arba daugybė Turkijos piliečių paprašytų prieglobsčio Bendrijoje.


Šiame straipsnyje: ESTurkijabevizis režimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
dirbtinų pastangų NEREIKIA-lai Turkai pasiekia natūralią gyvenseną prilygstančią europiečiams,tik tuomet galima galvoti apie bevizį rėžimą.Manau,kad šalies valdymas FARAONŲ laikų metodais-EUROPIEČIAMS NEPRIIMTINAS.

mastau

mastau portretas
Bevizis režimas tai sutartis popieriuje' realybėje bus kitaip ' turime pavyzdį' Vokietja ir dar jie sededami savo postuose nesupranta' koks skirtumas ar jis turkas ar jis koks arabas' jie visi musulmonai ar jis darbininkas ar jis profesorius jų galvos vienodai prikimštos musulmonišku idėjų' ' žinoma dalis jų liks Europoje kaip nelegalai' ateis laikas kaip neliks žmonių ir laiko juos gaudyti ir koks skirtumas tarp pabėgėliu ir nelegalu' jokio nematau' su prasčiau jei jie gautu vizas įvažiuoti' tai dar galima kontroliuoti.vienaip ar kitaip vis tiek bus chaosas.

STOP

STOP portretas
Reiktu sustabdyti visas bevizes idejas ir nauju sajungininkiu priemima minimum 10metu. EU turi keltis i aukstesni lygi, gerinti gyvenimo kokybe, o ne kviestis Albanus, Turkus ir kt., uztenka Rumunu, ko pasekoje UK nori atsiriboti nuo EU.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių