Quantcast

D. Trumpas liepia JAV pasitraukti iš Ramiojo vandenyno partnerystės

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį ėmėsi veiksmų, kad Jungtines Valstijos pasitrauktų iš Ramiojo vandenyno partnerystės (TPP), o jis galėtų ištesėti prieš rinkimus duotą pažadą panaikinti sutartį, kurią yra pavadinęs „darbo vietų žudike“ ir JAV interesų „prievartavimu“.

Pirmąją darbo savaitę pradėjęs 45-asis JAV prezidentas pasirašė keletą įsakymų, įskaitant įsakymą dėl pasitraukimo iš TPP sutarties, kuria siekta nustatyti 21-ojo amžiaus prekybos taisykles ir kuri laikyta atsvara didėjančiai Kinijos ekonominei įtakai.

„Apie tai kalbėjome ilgą laiką“, – pareiškė D. Trumpas, pasirašęs įsakymą dėl pasitraukimo iš TPP.

„Tai, ką mes ką tik padarėme, yra puikus dalykas Amerikos darbininkams“, – pridūrė jis.

Vašingtono remta sutartis, kurią 2015 metais pasirašė 12 valstybių, dar nėra įsigaliojusi ir JAV pasitraukimas greičiausiai ją sužlugdys.

Sutartį pasirašiusioms šalims – Australijai, Brunėjui, Kanadai, Čilei, Japonijai, Malaizijai, Meksikai, Naujajai Zelandijai, Peru, Singapūrui, JAV ir Vietnamui –kartu tenka 40 proc. pasaulio ekonomikos.

Nekilnojamojo turto magnatas per savo rinkimų kampaniją, be kita ko, žadėjo atšaukti prekybos sutartis, tokias kaip TPP ir Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartis (NAFTA), dėl kurių, anot jo, JAV mažėja darbo vietų ir griaunama šalies pramonė.

D. Trumpas pirmadienį pasirašė dar du įsakymus – dėl federalinių darbuotojų samdymo įšaldymo ir dėl draudimo teikti federalinį finansavimą abortus atliekančioms arba informaciją šiuo klausimu teikiančioms tarptautinėms nevyriausybinėms organizacijoms.

Sekmadienį naujasis JAV prezidentas pažadėjo greitai pradėti naujas derybas dėl NAFTA su Kanada ir Meksika.

Jis jau nurodė atšaukti sveikatos apsaugos sistemos reformą, inicijuotą jo pirmtako prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) ir žinomą kaip „Obamacare“. Prognozuojama, kad netrukus jis pasirašys įsakymus dėl imigracijos ir aplinkosaugos teisės aktų ribojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Made in USA !.

šaunuolis

šaunuolis portretas
Labai geras sprendimas......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių