Quantcast

V.Čepinskis ir „Camerata Klaipėda“ grieš Palangoje

V.Čepinskis ir „Camerata Klaipėda“ grieš Palangoje

Rugpjūčio 11 ir 14 dienomis Palangos gintaro muziejaus terasoje, o rugpjūčio 15-ąją – kurorto Vasaros koncertų salėje grieš smuiko virtuozas Vilhelmas Čepinskis ir jo suburtas ansamblis „Camerata Klaipėda“.

Pakvietė „Palangos vasara“

Pirmieji du koncertai įtraukti į kurorte vykstančio festivalio „Palangos vasara“ klasikinės muzikos vakarų programą „Vasaros nakties muzika“, kurią liepos 30-ąją pradėjo Nacionalinės premijos laureatas operos solistas Vytautas Juozapaitis ir kamerinis orkestras „Mezzo“. Tąkart Palangos gintaro muziejaus terasoje dainų apie meilę klausėsi apie 500 poilsiautojų ir kurorto gyventojų.

p>Palangos gintaro muziejaus terasoje rytoj „Camerata Klaipėda“ grieš A.Vivaldžio ir A.Piakolos „Metų laikus“. Sekmadienio koncerte skambės A.Vivaldžio, A.Piakolos, R.Šumano, O.Golijovo, A.Ešpajaus, H.Vieniavskio, J.Hubajaus kūriniai. Daugelį jų V. Čepinskis pats aranžavo smuikui ir styginiam ansambliui. A.Piakolos keturių tango ciklas „Metų laikai“ - viena paskutiniųjų ir reikšmingiausių V. Čepinskio aranžuočių.

Gyvai įgarsins filmą

Pirmadienį V. Čepinskis ir „Camerata Klaipėda“ publikai pasirodys Palangos vasaros estrados scenoje, kur susilies kino menas, klasikinė ir populiarioji muzika.

Ansamblis „Camerata Klaipėda“, tarptautinis mažųjų kino formų festivalis „Tinklai“, „Klasikos projektai“ ir žymiausia prancūzų kino kompanija „Gaumont“ pristatys kino klasika tapusį režisieriaus Luiso Fiulado (Louis Feuillade) nebylųjį 1913 metų filmą „Fantomasas giljotinės šešėlyje“.

Publikos akivaizdoje filmą „gyvai“ įgarsins V.Čepinskio vadovaujamas ansamblis ir populiarus dainininkas Andrius Mamontovas. Specialiai šiam projektui muziką sukūrė Nacionalinės premijos laureatas kompozitorius Vidmantas Bartulis.

Unikalaus projekto metu nebylus kinas susilies su „gyva“ muzika: publika galės pasinerti į kupiną atradimų ir šedevrų nebylaus kino erą, priartėti prie kinematografo ištakų, kai kino seanso metu „gyva“ muzika ir vaizdas ekrane sudarė neatsiejamą visumą.

Garsina Klaipėdos vardą

Jau daugiau nei dvidešimt metų V. Čepinskis savo virtuoziškumu garsina Lietuvos vardą pasaulyje. „Labai talentingas jaunuolis. Jis ne tik instrumento virtuozas, bet ir labai aukštos kultūros smuikininkas. Tiesą sakant, jau seniai negirdėjau taip jaudinančiai grojančio jauno žmogaus“, - yra sakęs lordas Jehudis Menuhinas.

Pernai V.Čepinskis subūrė styginį ansamblį, kurį remia Klaipėdos miesto savivaldybė. „Camerata Klaipėda“ dabar garsina ir Klaipėdos vardą. Ansamblyje griežia gabiausi jaunieji šalies atlikėjai. „Norėjau sustabdyti jaunų ir talentingų muzikantų išvykimą į užsienį, sudaryti jiems galimybę groti Lietuvoje“, - sakė V.Čepinskis.

Ansamblio pasirodymai jau susilaukė puikių atsiliepimų. Per mažiau nei metus „Camerata Klaipėda“ įrodė, kad sugeba įdomiai ir žaismingai interpretuoti muziką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tevas

tevas  portretas
tai kad cia maziukai is senamiescio, o ne ausros gimnazistai ,kam meluoti

ZJ

ZJ portretas
Ale matematikos mokytojas koks žavus :)

mokinukas

mokinukas portretas
koks krepšininkas čia prie kuzminsko stovi. tas su oranžine?
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių