Quantcast

Vartotojai ginasi vis dažniau

Dienos rūpestis

Vartotojai ginasi vis dažniau

Vis daugiau žmonių skundžiasi nekokybiškomis prekėmis ir netinkamai atliktomis paslaugomis.

Kovo 15 - oji – Tarptautinė vartotojų teisių gynimo diena. Šia proga Klaipėdos apskrities vartotojų teises ginančių institucijų atstovai rengia seminarus Palangos ir Šilutės gyventojams, verslininkams, valstybinių įstaigų darbuotojams.

„Seminarų metu raginame vartotojus konfliktus su pardavėjais ir paslaugų teikėjais spręsti taikiai. Preke ar paslauga nepatenkintas vartotojas turėtų pirmiausia kreiptis į pardavėją ir pateikti savo pretenzijas raštu. Jeigu nepavyksta susitarti, tik tada patariame kreiptis į kontroliuojančią instituciją“, - sakė Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Klaipėdos apskrities skyriaus vedėjas Raimundas Kontrimas.

Jo teigimu, klaipėdiečiai dažniausiai skundžiasi nekokybiškai ir ne laiku atliktais statybos ir apdailos darbais.

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėja Raimonda Bučinskienė pastebėjo, kad skundų gaunama vis daugiau, tačiau daugėja ir nepagrįstų.

„Daugiausiai skundų gauname dėl nekokybiškų elektrotechnikos gaminių, avalynės, baldų. Žmonės skundžiasi, kad bendrovės nevykdo įsipareigojimų, laiku neatlieka darbų“, - teigė tarnybos vedėja.

Ji įsitikinusi, kad skundų daugėja ne dėl prastesnės gaminių kokybės, bet dėl to, kad gyventojai tampa vis labiau informuoti.

Per 2006 metus Inspekcijos specialistai užregistravo 1547 skundus. 2001 - aisiais jų gauta 644.

Vartotojų teisių gynimo centro vadovo Pauliaus Merecko manymu, skundų skaičius per pastaruosius penkerius metus padidėjo iki dešimties kartų.

„Ne visada spėjame atsakyti į skambučius. Žmonės teiraujasi, ką daryti įsigijus netinkamą prekę ar paslaugą, kaip susigrąžinti sumokėtus pinigus, kur kreiptis“, - vardijo P.Mereckas.

Nuo kovo 1 - osios įsigaliojo Lietuvos vartotojų teisių gynimo įstatymo pataisos, kurios numato teisę vartotojų teisių gynėjams atstovauti gyventojams teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių