Quantcast

Tūkstančiai litų stebuklų nepadarė

Tūkstančiai litų stebuklų nepadarė

Praėjus daugiau nei mėnesiui po didžiųjų metų švenčių, uostamiesčio savivaldybėje susirūpinta, kas buvo ne taip ir ką reikia daryti, kad kitais metais miestas būtų patrauklesnis.

Vakar prie diskusijų stalo susėdę valdininkai, politikai, dizaineriai ir renginių organizatoriai sutiko, kad praėjusiais metais miestas nebuvo patraukliai papuoštas, nors ir buvo tam skiriama pakankamai lėšų. „Iš anksto ruošėmės, tvarkėmės, išsivalėme kiemus, pasipuošėme ir laukėme kalėdinio stebuklo, bet jis neįvyko. Nebuvo intrigos, nenustebinome miestiečių. Ar Klaipėdoje išseko kūrybinis potencialas?“ - svarstė miesto tarybos sekretorius Artūras Šulcas. Jo nuomone, finansavimas yra pakankamas ir jo didinti nereikėtų, nes dažnas klaipėdietis ir taip piktinasi, kad neva taip švaistomi pinigai.

Praėjusiais metais vien naujiems tūriniams papuošalams ant stulpų ir medžių buvo skirta apie 140 tūkst. litų. Šiais metais ketinama dar daugiau jų įsigyti ir jais puošti ne tik miesto centrą. Gatvių papuošimą žadama paįvairinti naujomis žibančiomis žvaigždutėmis.

Praėjusiais metais buvo prašoma didžiųjų prekybos centrų pasipuošti eglutes, parduotuvių – vitrinas. Tačiau, anot miesto vyriausiojo dailininko Mindaugo Petrulio, ir čia „stebuklų neįvyko“.

Diskusijoje dalyvavę dizaineriai vienbalsiai tvirtino, kad reikia keisti kalėdinę miesto puošybą, ieškoti kitokių sprendimų. Tačiau konkrečių pasiūlymų niekas nepateikė. Savivaldybės darbuotojai skelbdami konkursus dėl miesto puošybos dažniausiai sulaukia pasiūlymų tik iš dailininko Anatolijaus Klemencovo. Dizaineriai teigė, kad konkursai skelbiami per vėlai ir jiems dažnai pritrūksta laiko pasiruošti. „Per porą mėnesių parengti idėją ir papuošti visą miestą yra beveik neįmanoma“, - sakė jie. Savivaldybei pasiūlyta organizuoti du konkursus: vieną - meniniams pasiūlymams, kitą – jų įgyvendinimui.

Planuojama surengti dar vieną diskusiją dėl šventinių renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių