Quantcast

Trūksta 40 tūkst. eurų: pagalbos sulauktų visi jos prašantys seneliai

  • Teksto dydis:

Kalėdinė akcija „Maltiečių sriuba“ pratęsiama, nes nepavyko surinkti sumos, kuri užtikrintų tolesnę pagalbą žemiau skurdo ribos gyvenantiems seneliams. Kaip skelbia paramos akcijos organizatoriai, dar trūksta bent 40 tūkst. eurų.

„Kalėdinė akcija baigėsi, suskaičiavome lėšas ir pamatėme, kad nepasiekėme [reikalingos mums – red. past.] sumos – 260 tūkst. eurų, kurių mums reikėjo, kad visus metus galėtume globoti senelius. Pasvarstėme, kad norime paskelbti tokį susitelkimo mėnesį ir prašyti žmonių toliau dalintis gerumu“, – pasakoja Maltos ordino pagalbos tarnybos generalinė direktorė Dalia Kedavičienė.

Pasak jos, iš viso Lietuvoje globojama apie 2 tūkst. 600 senelių. Papildoma parama reikalinga tam, kad maltiečiai ir toliau galėtų padėti tiems žmonėms, kuriuos iki šiol lankė.

Kaip aiškino Maltos ordino pagalbos tarnybos socialinio verslo vadovas Edvinas Regelskis, surinkti pinigai skiriami ne tik sriubos lėkštei, bet ir svarbiausioms priemonėms. Tai gali būti higienos reikmenys, nuvykimas pas gydytoją, malkos ir pan.

„Prašydami visuomenės pagalbos ir patys aktyviai ieškome būdų, kaip įveikti susidariusius sunkumus. Juk negalime nuvilti senolių ir pasakyti – trūksta lėšų, tad, pavyzdžiui, Petrui Kaune dar atvešime sriubos, o Vincui Alytuje jau ne. Patikiname – taip tikrai nebus, nė vienas iš mūsų globojamų senolių nebadauja ir nebadaus. Vadinasi, tikrai tesėsime jiems duotus pažadus ir vienišiems senoliams visose Lietuvos vietovėse vežiosime šiltą valgį į namus“, – pranešime spaudai skelbia organizatoriai.

Akcija vyks iki vasario pabaigos.

Plačiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi

Oi portretas
Kiek pas mus turtingų verslininkų besididžiuojančių kelionėm, namais, mergom ir panašiai.. jei kiekvienas bent po 2000€ sumestų gal ir visa suma būtų... kažkaip pas mus niekas nenori gerais darbais didžiuotis.. o senukai tikrai padėkotų..

gėdinančiam

gėdinančiam portretas
Kvailai mąstai. Nuimkime po 1000 eurų seimūnams už kanceliarinius žaisliukus ir bus pinigų

geda

geda portretas
neperka tegu nors vieno tanko ir senukai bus sociai pavalge
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių