Quantcast

Tautodailės mugėje – amatininkai iš visos Lietuvos

Jūros šventė

Tautodailės mugėje – amatininkai iš visos Lietuvos

Vakar vykusioje spaudos konferencijoje Jūros šventės vadybininkė Laima Domarkienė ir koncertinės renginio dalies koordinatorius Vaidotas Macijauskas pristatė tautodailės mugę, vyksiančią miesto centre liepos 25-27 dienomis.

Demonstruos amatus

Nors šie metai Klaipėdai nėra jubiliejiniai, iš įvairių Lietuvos kampelių į Jūros šventę suvažiuos nė kiek ne mažiau tautodailininkų, nei buvo pernai. Norą dalyvauti antroje pagal reikšmę (po Kaziuko) Lietuvos mugėje jau išreiškė apie du šimtus keramikų, medžio drožėjų, pynėjų, lėlininkų, puodžių, monetų kalėjų, kalvių ir kitų amatų meistrų. Klaipėdiečiai bei uostamiesčio svečiai galės ne tik įsigyti patikusį dirbinį. Kiekvienas turės galimybę čia pat pasigaminti norimą papuošalą, patys iškalti laimę nešančią monetą ar kitą smulkmeną, ilgai priminsiančią nuotaikingą Jūros šventę.

„Dienovidžio“ skvere šventės dienomis senųjų amatų demonstruoti susirinks amatininkai iš visos Lietuvos. Amatų paslaptimis dalinsis medžio drožėjai Romanas Vagnorius ir Stanislovas Jonikas, keramikai Julius Katauskas ir Alma Šmitaitė, pynėjas iš šiaudų Rimantas Pilibavičius, lėlininkė Sigutė Selevičienė, žalvario papuošalų kalėjas Rimantas Ordinas ir kiti.

Sumažėjo mokesčiai

Tautodailės mugė šurmuliuos Teatro aikštėje, Tomo, Didžiojoje Vandens, Vežėjų, Pasiuntinių, Mėsininkų gatvėse, greta Dailės parodų rūmų ir „Dienovidžio“ skvere. Tiltų gatvėje šiemet prekiaujama nebus. Šventės dienomis eismas bei automobilių stovėjimas čia bus uždrausti. Renginio organizatoriai iš anksto atsiprašo šių gatvių gyventojų dėl galimų nepatogumų.

Džiugina tai, jog mokestis už prekybos vietą, dažniausiai šešių kvadratinių metrų, sumažėjo nuo 295 litų iki 250 litų. Nors, anot L. Domarkienės, prekybininkai ir anksčiau nesiskundė – išanalizavę ankstesnių metų prekybos rezultatus, tautodailės meistrai klaipėdiečiams siūlo tik geriausias, didžiausią paklausą turinčias prekes, todėl nuostolių patiria retai.

Skambės muzika

Tris dienas iš eilės uostamiesčio svečius linksmins dainų ir šokių kolektyvai, kapelos iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Jūros šventėje koncertuos per 200 folklorininkų iš Ukmergės, Širvintų rajonų, Priekulės, Kauno, taip pat Klaipėdos miesto ansambliai. Linksma muzika ir dainos nenutils iki vėlaus sekmadienio vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių