Quantcast

Streikuoti vyks ir Klaipėdos studentija

Streikuoti vyks ir Klaipėdos studentija

Po ilgų dvejonių prie Vilniuje streikuoti žadančių studentų prisijungs ir klaipėdiečiai. Spalio 13-ąją prie LR Seimo įvyks mitingas, kurio metu valstybė bus raginama skirti daugiau lėšų aukštajam mokslui.

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) streiką organizuoja todėl, kad šiemet aukštajam mokslui buvo skirta 45 proc. Vyriausybės metodikoje numatytų lėšų. Kitąmet pinigų bus skirta dar mažiau – vos 38 proc. reikalingos sumos.

LSAS atstovų teigimu, dėl nepakankamo finansavimo aukštąsias mokyklas palieka kvalifikuoti dėstytojai, ne visiems studentams yra suteikiama galimybė apsigyventi bendrabutyje.

LSAS prezidentas Viačeslavas Palkevičius tvirtino, kad studentai nori atgauti tai, kas jiems iš tikrųjų priklauso. „Neprašome pinigų, prašome pertvarkyti visą sistemą“, - aiškino jis. Paklaustas, ar streikas įvyks ir tuo atveju, jeigu Vyriausybė pažadės keisti situaciją, V.Palkevičius „Klaipėdai“ sakė: „Išeisime bet kokiu atveju. Privalome parodyti savo pilietinę iniciatyvą. Jeigu iki kito ketvirtadienio sulauksime konkrečių pasiūlymų, išeisime, kad padėkotumėme Vyriausybei už supratingumą“.

Nors buvo planuota, kad mitinge dalyvaus apie 5000 protestuojančių studentų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės bei Telšių, daugelis jų atsisakė išreikšti protestą. Klaipėdiečiai pagausinti protestuotojų gretas sutiko tik vakar popiet.

Klaipėdos universiteto Studentų sąjungos prezidentas Vitalijus Kondratas dienraščiui sakė, kad abejonių kilo dėl galimų politinių žaidimų tarp dviejų stambiausių Lietuvos studentų sąjungų. „Tačiau mes tenorime išreikšti savo nuomonę, o jų konkurencija mūsų nedomina“, - sakė jis.

V.Kondratas tikino, kad universiteto vadovybė leido studentams apsispręsti - vykti jiems į mitingą ar ne. Sužinoję, kad studentai nutarė vykti, vadovai ne tik neprieštaravo tokiam sprendimui, bet ir jį palaikė. Klaipėdiečiai į Vilnių išvyks dviem autobusais, kurie, pasak V.Kondrato, turėtų būti sausakimši.

Spalio 13-ąją studentai žygiuos sostinės gatvėmis ir prie Seimo tylos minute „pagerbs“ aukštąjį mokslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių