Quantcast

Šiauliuose – apklausa dėl M. Margytės ir V. Čkalovo gatvių

  • Teksto dydis:

Šiaulių miesto savivaldybė inicijuoja gyventojų apklausą dėl komjaunuolės Marytės Margytės ir sovietų lakūno bandytojo Valerijaus Čkalovo gatvių pervadinimo.

„Sovietmečiu Marytės Margytės vardas suteiktas Šiaulių miesto gatvei šiandien neatitinka laikmečio dvasios“, - teigiama savivaldybės pranešime.

V.Čkalovo gatvę sudaro keturios tarp savęs nesusijusios atkarpos, todėl siūloma ją išskaidyti į keturias atskiras gatves ir pavadinti skirtingais, galbūt su aviacija susijusiais, pavadinimais.

Be to, miesto valdžia nori truputį pakeisti Etten-Leuro gatvės pavadinimą, mat jis neatitinka vietovardžių rašymo taisyklių. Šis Olandijos miesto pavadinimas lietuviškai turėtų būti rašomas Etenas-Leras, taip turėtų vadintis ir Šiaulių gatvė.

Savivaldybės Gatvių bei visuomeninių objektų pavadinimo parinkimo komisija priėmė sprendimą, kad M.Margytės ir V.Čkalovo gatvių pavadinimai turėtų būti pakeisti kaip nebeatitinkantys laikmečio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Šių dienų Oficialioji žiniasklaida, surinkusi objektyvius duomenis ir faktus, skelbia, jog Marytė Margytė , komjaunuolė, dalyvavo ne kaip auka ar nukentėjusieji , o kaip dalyvė ir galimai kai kurių sadistiškų veiksmų atlikėja 1941 m. žudynėse, kai sadistiškai buvo nužudyti trys garbingi Panevėžio gydytojai ir slaugytoja, kuri iki mirties dar ir buvo išniekinta, išprievartauta, palaikai subjauroti. Su šia dabar jau vieša informacija galite susipažinti visi kas tik pageidauja, tai atviri duomenys.

siūlau

siūlau portretas
Marytės Margytės g. pavadinimą pakeisti į socialdemokratų arba LDDPystų.

pasiūlymas miesto protams

pasiūlymas miesto protams portretas
Pavadinkit M.Margytės gatvę Margirio ir bus gerai, o Čkalovo - Čikatilos (toks monstras buvo).
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių